CIASTO BROWNIE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTO BROWNIE

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

4

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

6 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę i połamane tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej (łyżkę margaryny zostawić do wysmarowania tortownicy). Lekko ostudzić, przelać do większego naczynia.

Krok 2

Cały czas ubijając mikserem na najmniejszych obrotach dodawać stopniowo cukier puder i kakao. Kiedy masa będzie gładka dodawać po 1 jajku, nie przerywając ubijania mikserem, oraz mąkę i rum. Masa musi być bardzo gładka.

Krok 3

Tortownicę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą, wylać masę, wyrównać. Piec 30 minut w temp. 180 stopni.

Krok 4

Ciasto niech spokojnie się studzi, w tym czasię przygotujmy polewę czekoladową ( nie powiem,że ciut nie zjadłam z premedytacją w trakcie przygotowania...): Połamane tabliczki czekolady i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej, mieszając trzepaczką, tak, aby nie było absolutnie żadnych grudek. Polać chłodne ciasto. Wstawić na min 2 godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mysia sałatka - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej