PRZEPISY.PL
CIASTO BROWNIE - autor: Islander85

CIASTO BROWNIE

  • 90
  • 8
  • Łatwe
  • 0
8
osób dodało do Mniamlisty
8
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cukier puder1.5 szklanki
  • mąka1 szklanka
  • jajko6 szt
  • kakao gorzkie4 łyżki
  • rum1 szklanka
  • margaryna1 szt
  • bułka tarta1 łyżka
  • polewa:1 szt
  • czekolada1 szt
  • śmietana 30 %1 szt
  • Krok 1

    Margarynę i połamane tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej (łyżkę margaryny zostawić do wysmarowania tortownicy). Lekko ostudzić, przelać do większego naczynia.
  • Krok 2

    Cały czas ubijając mikserem na najmniejszych obrotach dodawać stopniowo cukier puder i kakao. Kiedy masa będzie gładka dodawać po 1 jajku, nie przerywając ubijania mikserem, oraz mąkę i rum. Masa musi być bardzo gładka.
  • Krok 3

    Tortownicę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą, wylać masę, wyrównać. Piec 30 minut w temp. 180 stopni.
  • Krok 4

    Ciasto niech spokojnie się studzi, w tym czasię przygotujmy polewę czekoladową ( nie powiem,że ciut nie zjadłam z premedytacją w trakcie przygotowania...): Połamane tabliczki czekolady i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej, mieszając trzepaczką, tak, aby nie było absolutnie żadnych grudek. Polać chłodne ciasto. Wstawić na min 2 godziny do lodówki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

94
osoby dodały do Mniamlisty
60''
2
Średnie
332
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Średnie
279
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
404
osoby dodały do Mniamlisty
30''
5
Średnie