CIASTO BROWNIE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTO BROWNIE

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

4

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

6 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę i połamane tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej (łyżkę margaryny zostawić do wysmarowania tortownicy). Lekko ostudzić, przelać do większego naczynia.

Krok 2

Cały czas ubijając mikserem na najmniejszych obrotach dodawać stopniowo cukier puder i kakao. Kiedy masa będzie gładka dodawać po 1 jajku, nie przerywając ubijania mikserem, oraz mąkę i rum. Masa musi być bardzo gładka.

Krok 3

Tortownicę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą, wylać masę, wyrównać. Piec 30 minut w temp. 180 stopni.

Krok 4

Ciasto niech spokojnie się studzi, w tym czasię przygotujmy polewę czekoladową ( nie powiem,że ciut nie zjadłam z premedytacją w trakcie przygotowania...): Połamane tabliczki czekolady i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej, mieszając trzepaczką, tak, aby nie było absolutnie żadnych grudek. Polać chłodne ciasto. Wstawić na min 2 godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTO BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej