Ciasto czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto czekoladowe

Autor: Żaneta Tomaszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

180 mililitrów

2 łyżki

300 gramów

1.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

60 kilogramów

220 gramów

4 sztuki

2 łyżki

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka włożyć masło, czekoladę,kawę,wlać wodę.Podgrzać do połączenia składników

Krok 2

Przesiać mąkę,dodać kakao,sode , proszek do pieczenia,.cukier.

Krok 3

Całość wymieszać

Krok 4

Do mąki dodać jajka, jogurt,olej. Całość wymieszać.

Krok 5

Wlać masę czekoladowa. Mieszać składniki do połączenia

Krok 6

Tortownice (średnica 24 cm) wyłożyc popierem do pieczenia.

Krok 7

Piec 180 st.C ok 55 min.

Krok 8

Zimne ciasto posypać cukrem pudrem

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej