
Składniki
250 gramów
250 gramów
180 mililitrów
2 łyżki
300 gramów
1.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
60 kilogramów
220 gramów
4 sztuki
2 łyżki
120 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do rondelka włożyć masło, czekoladę,kawę,wlać wodę.Podgrzać do połączenia składników
Krok 2
Przesiać mąkę,dodać kakao,sode , proszek do pieczenia,.cukier.
Krok 3
Całość wymieszać
Krok 4
Do mąki dodać jajka, jogurt,olej. Całość wymieszać.
Krok 5
Wlać masę czekoladowa. Mieszać składniki do połączenia
Krok 6
Tortownice (średnica 24 cm) wyłożyc popierem do pieczenia.
Krok 7
Piec 180 st.C ok 55 min.
Krok 8
Zimne ciasto posypać cukrem pudrem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej