Ciasto gagarin

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

62

235 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

693 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1427 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

340 gramów

250 gramów

4 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

2 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, posiekaj z Kasią.

Krok 2

Dodaj żółtka oraz 50 g cukru i zagnieć gładkie ciasto.

Krok 3

Podziel je na 3 części.

Krok 4

Do jednej dodaj kakao. 

Krok 5

Białka ubij na sztywną pianę, wsyp 200 g cukru i dalej ubijaj do całkowitego rozpuszczenia się cukru.

Krok 6

Do ubitej piany wsyp kisiel i delikatnie wymieszaj.

Krok 7

Formę posmaruj Kasią, wyłóż papierem do pieczenia.

Krok 8

Na spód połóż warstwę jasnego ciasta, na to śliwki.

Krok 9

Nakryj ciastem z dodatkiem kakao, a następnie ubitą pianę z kisielem.

Krok 10

Na wierzchu ułóż ostatnią, białą część ciasta.

Krok 11

Piecz ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

3

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Jastrzębska

    Małgorzata Jastrzębska, 26.11.2017

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Szewczyk

    Martyna Szewczyk, 06.10.2016

    Jaki kisiel dodajemy?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • magdalena sygulka

    magdalena sygulka, 24.09.2015

    dobte

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto gagarin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto gagarin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto gagarin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto gagarin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto gagarin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto gagarin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto gagarin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej