Ciasto rozetki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

314

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać szczyptę soli.

Krok 2

Ubijać lub tez miksować w mikserze, dodawać mąkę tak, aż ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na 1 godzinę do lodówki.

Krok 3

Rozgrzać 1-2 szkl. oleju.

Krok 4

Foremkę do rozetek zanurzać w gorącym oleju, a potem do ciasta i zanurzać ponownie do tłuszczu i czekając, aż ciasto się odklei.

Krok 5

Smażymy po obu stronach na rumiano. Odsączyć na papierowym ręczniku.

Krok 6

Posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto rozetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto rozetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto rozetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto rozetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto rozetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto rozetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto rozetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Florentynki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej