Ciasto spaghetti

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

726

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

masa:

600 gramów

2 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

250 gramów

przełożenie:

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

posypka:

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Wymieszać, na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec 180 st. ok 30-35 min.

Krok 2

Śmietanę ubić ze wzmacniaczem, cukrem waniliowym, później dodać sam proszek creme paradies, a na końcu serek. Wyrobić.

Krok 3

Trochę masy rozsmarować na spodzie, położyć dowolne owoce, resztę kremu włożyć do praski do ziemniaków i wyciskać na ciasto.

Krok 4

Polać purre owocowym lub dżemem i posypać wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Puchate ciasto
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej