Crumble z gruszkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

kruszonka:

0.5 szklanki

0.25 szklanki

40 gramów

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki lub w dużą kostkę.

Krok 2

Dodać cukier, imbir i cynamon.

Krok 3

Rozgrzać piekarnik do 180°C.

Krok 4

Przygotować kruszonkę - wszystkie składniki połączyć ze sobą rozcierając między palcami.

Krok 5

Gruszki przełożyć do naczynia żaroodpornego, wierzch posypać kruszonką.

Krok 6

Zapiekać ok. 20-30 min. Konsumować na ciepło:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Crumble z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Crumble z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Crumble z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Crumble z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Crumble z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Crumble z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Crumble z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej