Cukinia z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

40 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

24 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i zmiażdż. Ciabattę pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Natkę pietruszki posiekaj. Orzeszki piniowe grubo pokrój.

Krok 3

Na dużej patelni rozgrzej połowę porcji oliwy i masło. Następnie włóż podsmażone kawałeczki chleba i podsmażaj.

Krok 4

Dodaj czosnek, orzeszki piniowe, skórkę z cytryny, pietruszkę i rodzynki.

Krok 5

Po zdjęciu z patelni przykryj, aby nie wystygło. Podgrzej pozostałą część oliwy, po czym dodaj cukinię, przykryj i podsmażaj. Cukinię podawaj posypaną chlebem z dodatkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej