Cukinia z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

40 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

24 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i zmiażdż. Ciabattę pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Natkę pietruszki posiekaj. Orzeszki piniowe grubo pokrój.

Krok 3

Na dużej patelni rozgrzej połowę porcji oliwy i masło. Następnie włóż podsmażone kawałeczki chleba i podsmażaj.

Krok 4

Dodaj czosnek, orzeszki piniowe, skórkę z cytryny, pietruszkę i rodzynki.

Krok 5

Po zdjęciu z patelni przykryj, aby nie wystygło. Podgrzej pozostałą część oliwy, po czym dodaj cukinię, przykryj i podsmażaj. Cukinię podawaj posypaną chlebem z dodatkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chłodnik z łososiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej