
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
40 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
24 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i zmiażdż. Ciabattę pokrój w grubą kostkę.
Krok 2
Natkę pietruszki posiekaj. Orzeszki piniowe grubo pokrój.
Krok 3
Na dużej patelni rozgrzej połowę porcji oliwy i masło. Następnie włóż podsmażone kawałeczki chleba i podsmażaj.
Krok 4
Dodaj czosnek, orzeszki piniowe, skórkę z cytryny, pietruszkę i rodzynki.
Krok 5
Po zdjęciu z patelni przykryj, aby nie wystygło. Podgrzej pozostałą część oliwy, po czym dodaj cukinię, przykryj i podsmażaj. Cukinię podawaj posypaną chlebem z dodatkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej