
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
40 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
24 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i zmiażdż. Ciabattę pokrój w grubą kostkę.
Krok 2
Natkę pietruszki posiekaj. Orzeszki piniowe grubo pokrój.
Krok 3
Na dużej patelni rozgrzej połowę porcji oliwy i masło. Następnie włóż podsmażone kawałeczki chleba i podsmażaj.
Krok 4
Dodaj czosnek, orzeszki piniowe, skórkę z cytryny, pietruszkę i rodzynki.
Krok 5
Po zdjęciu z patelni przykryj, aby nie wystygło. Podgrzej pozostałą część oliwy, po czym dodaj cukinię, przykryj i podsmażaj. Cukinię podawaj posypaną chlebem z dodatkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























