Cukinia z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

40 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

24 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i zmiażdż. Ciabattę pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Natkę pietruszki posiekaj. Orzeszki piniowe grubo pokrój.

Krok 3

Na dużej patelni rozgrzej połowę porcji oliwy i masło. Następnie włóż podsmażone kawałeczki chleba i podsmażaj.

Krok 4

Dodaj czosnek, orzeszki piniowe, skórkę z cytryny, pietruszkę i rodzynki.

Krok 5

Po zdjęciu z patelni przykryj, aby nie wystygło. Podgrzej pozostałą część oliwy, po czym dodaj cukinię, przykryj i podsmażaj. Cukinię podawaj posypaną chlebem z dodatkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej