Cukiniowe frykadelki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukiniowe frykadelki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

10 łyżek

null

null

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrany czosnek posiekaj, resztę warzyw obierz lub oczyść w zależności od rodzaju i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Dodaj sery, jajka oraz tyle bułki tartej aby powstała zwięzła masa.

Krok 3

Przypraw ziołami, solą i pieprzem.

Krok 4

Uformuj kotleciki i obtocz w bułce tartej.

Krok 5

Smaż na rozgrzanym oleju po około 2 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej