Cukiniowe frykadelki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukiniowe frykadelki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

10 łyżek

null

null

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrany czosnek posiekaj, resztę warzyw obierz lub oczyść w zależności od rodzaju i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Dodaj sery, jajka oraz tyle bułki tartej aby powstała zwięzła masa.

Krok 3

Przypraw ziołami, solą i pieprzem.

Krok 4

Uformuj kotleciki i obtocz w bułce tartej.

Krok 5

Smaż na rozgrzanym oleju po około 2 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej