
Składniki
1 sztuka
null
null
10 łyżek
null
null
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrany czosnek posiekaj, resztę warzyw obierz lub oczyść w zależności od rodzaju i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Dodaj sery, jajka oraz tyle bułki tartej aby powstała zwięzła masa.
Krok 3
Przypraw ziołami, solą i pieprzem.
Krok 4
Uformuj kotleciki i obtocz w bułce tartej.
Krok 5
Smaż na rozgrzanym oleju po około 2 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej