
Składniki
1 sztuka
null
null
10 łyżek
null
null
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrany czosnek posiekaj, resztę warzyw obierz lub oczyść w zależności od rodzaju i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Dodaj sery, jajka oraz tyle bułki tartej aby powstała zwięzła masa.
Krok 3
Przypraw ziołami, solą i pieprzem.
Krok 4
Uformuj kotleciki i obtocz w bułce tartej.
Krok 5
Smaż na rozgrzanym oleju po około 2 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























