Szybkie danie z patelni z chili i fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie danie z patelni z chili i fasolą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

10 mililitrów

3 sztuki

2 puszki

1 puszka

3 łyżki

1 garść

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na patelni, następnie dodaj posiekaną cebulę. Smaż cebulę, aż będzie przezroczysta, przez około 3 minuty. Dodaj rozgnieciony czosnek i pozwól, aby nabrał aromatu.

Krok 2

Na patelnię dodaj mieloną wołowinę i kontynuuj smażenie, aż mięso będzie całkowicie rumiane, powinno to zająć około 5 minut.

Krok 3

Na patelnię dodaj odsączoną fasolę, przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Dobrze wymieszaj, dodaj wszystkie przyprawy i dokładnie połącz. Na koniec dodaj wodę.

Krok 4

Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 5

Gotową mieszankę dopraw bulionem wołowym Knorr, który należy dodać pod koniec gotowania, aby podkreślić smak potrawy. Sprawdź smak i dodaj sól, jeśli to konieczne.

Krok 6

Potrawę podawaj z nachosami, pieczywem lub wykorzystaj resztki dodatków z poprzedniego dnia (ryż lub ziemniaki).

1

Opinie o przepisie

  • Basia

    Basia , 09.09.2024

    Polecam, super!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej