Szybkie danie z patelni z chili i fasolą
NOWY PRZEPIS
łatwe
50 osób zapisało

Składniki
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
10 mililitrów
3 sztuki
2 puszki
1 puszka
3 łyżki
1 garść
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej na patelni, następnie dodaj posiekaną cebulę. Smaż cebulę, aż będzie przezroczysta, przez około 3 minuty. Dodaj rozgnieciony czosnek i pozwól, aby nabrał aromatu.
Krok 2
Na patelnię dodaj mieloną wołowinę i kontynuuj smażenie, aż mięso będzie całkowicie rumiane, powinno to zająć około 5 minut.
Krok 3
Na patelnię dodaj odsączoną fasolę, przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Dobrze wymieszaj, dodaj wszystkie przyprawy i dokładnie połącz. Na koniec dodaj wodę.
Krok 4
Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 5
Gotową mieszankę dopraw bulionem wołowym Knorr, który należy dodać pod koniec gotowania, aby podkreślić smak potrawy. Sprawdź smak i dodaj sól, jeśli to konieczne.
Krok 6
Potrawę podawaj z nachosami, pieczywem lub wykorzystaj resztki dodatków z poprzedniego dnia (ryż lub ziemniaki).
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej