Szybkie danie z patelni z chili i fasolą
NOWY PRZEPIS
łatwe
52 osoby zapisały

Składniki
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
10 mililitrów
3 sztuki
2 puszki
1 puszka
3 łyżki
1 garść
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej na patelni, następnie dodaj posiekaną cebulę. Smaż cebulę, aż będzie przezroczysta, przez około 3 minuty. Dodaj rozgnieciony czosnek i pozwól, aby nabrał aromatu.
Krok 2
Na patelnię dodaj mieloną wołowinę i kontynuuj smażenie, aż mięso będzie całkowicie rumiane, powinno to zająć około 5 minut.
Krok 3
Na patelnię dodaj odsączoną fasolę, przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Dobrze wymieszaj, dodaj wszystkie przyprawy i dokładnie połącz. Na koniec dodaj wodę.
Krok 4
Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 5
Gotową mieszankę dopraw bulionem wołowym Knorr, który należy dodać pod koniec gotowania, aby podkreślić smak potrawy. Sprawdź smak i dodaj sól, jeśli to konieczne.
Krok 6
Potrawę podawaj z nachosami, pieczywem lub wykorzystaj resztki dodatków z poprzedniego dnia (ryż lub ziemniaki).
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej