
Składniki
1 sztuka
null
500 gramów
null
3 sztuki
null
500 gramów
null
null
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczki umyj, osusz i natnij delikatnie każdą z boku.
Krok 2
Przez otwór delikatnie wyciągnij nasionka i podsmaż warzywa w całości na rozgrzanej patelni. Ściągnij skórkę, umyj
Krok 3
Każdą papryczkę nadziej serem fetą, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach.
Krok 4
Podmą zna rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. W tym czasie obierz pomidory ze skorek i pokrój w kostkę razem z cebulką.
Krok 5
Zmiksuj, dopraw przyprawami i duś na małym ogniu przez ok.20minut aż sos zgęstnieje.
Krok 6
Ostre papryczki nadziewane serem podawaj na gorąco, polane przygotowanym sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej