
Składniki
1 sztuka
null
500 gramów
null
3 sztuki
null
500 gramów
null
null
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczki umyj, osusz i natnij delikatnie każdą z boku.
Krok 2
Przez otwór delikatnie wyciągnij nasionka i podsmaż warzywa w całości na rozgrzanej patelni. Ściągnij skórkę, umyj
Krok 3
Każdą papryczkę nadziej serem fetą, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach.
Krok 4
Podmą zna rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. W tym czasie obierz pomidory ze skorek i pokrój w kostkę razem z cebulką.
Krok 5
Zmiksuj, dopraw przyprawami i duś na małym ogniu przez ok.20minut aż sos zgęstnieje.
Krok 6
Ostre papryczki nadziewane serem podawaj na gorąco, polane przygotowanym sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej