Ostre papryczki nadziewane serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre papryczki nadziewane serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

500 gramów

null

3 sztuki

null

500 gramów

null

null

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki umyj, osusz i natnij delikatnie każdą z boku.

Krok 2

Przez otwór delikatnie wyciągnij nasionka i podsmaż warzywa w całości na rozgrzanej patelni. Ściągnij skórkę, umyj

Krok 3

Każdą papryczkę nadziej serem fetą, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach.

Krok 4

Podmą zna rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. W tym czasie obierz pomidory ze skorek i pokrój w kostkę razem z cebulką.

Krok 5

Zmiksuj, dopraw przyprawami i duś na małym ogniu przez ok.20minut aż sos zgęstnieje.

Krok 6

Ostre papryczki nadziewane serem podawaj na gorąco, polane przygotowanym sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placuszki twarogowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej