Ostre papryczki nadziewane serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre papryczki nadziewane serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

500 gramów

null

3 sztuki

null

500 gramów

null

null

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki umyj, osusz i natnij delikatnie każdą z boku.

Krok 2

Przez otwór delikatnie wyciągnij nasionka i podsmaż warzywa w całości na rozgrzanej patelni. Ściągnij skórkę, umyj

Krok 3

Każdą papryczkę nadziej serem fetą, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach.

Krok 4

Podmą zna rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. W tym czasie obierz pomidory ze skorek i pokrój w kostkę razem z cebulką.

Krok 5

Zmiksuj, dopraw przyprawami i duś na małym ogniu przez ok.20minut aż sos zgęstnieje.

Krok 6

Ostre papryczki nadziewane serem podawaj na gorąco, polane przygotowanym sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej