Ostre papryczki nadziewane serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre papryczki nadziewane serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

500 gramów

null

3 sztuki

null

500 gramów

null

null

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki umyj, osusz i natnij delikatnie każdą z boku.

Krok 2

Przez otwór delikatnie wyciągnij nasionka i podsmaż warzywa w całości na rozgrzanej patelni. Ściągnij skórkę, umyj

Krok 3

Każdą papryczkę nadziej serem fetą, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach.

Krok 4

Podmą zna rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. W tym czasie obierz pomidory ze skorek i pokrój w kostkę razem z cebulką.

Krok 5

Zmiksuj, dopraw przyprawami i duś na małym ogniu przez ok.20minut aż sos zgęstnieje.

Krok 6

Ostre papryczki nadziewane serem podawaj na gorąco, polane przygotowanym sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej