Ostre papryczki nadziewane serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

500 gramów

null

3 sztuki

null

500 gramów

null

null

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki umyj, osusz i natnij delikatnie każdą z boku.

Krok 2

Przez otwór delikatnie wyciągnij nasionka i podsmaż warzywa w całości na rozgrzanej patelni. Ściągnij skórkę, umyj

Krok 3

Każdą papryczkę nadziej serem fetą, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach.

Krok 4

Podmą zna rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. W tym czasie obierz pomidory ze skorek i pokrój w kostkę razem z cebulką.

Krok 5

Zmiksuj, dopraw przyprawami i duś na małym ogniu przez ok.20minut aż sos zgęstnieje.

Krok 6

Ostre papryczki nadziewane serem podawaj na gorąco, polane przygotowanym sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre papryczki nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Babka trójkolorowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej