
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce dokładnie umyć w zimnej wodzie i osuszyć. Delikatnie wyjąć miąższ i pokroić je w kostkę, posypać cukrem i polać likierem. Odstawić na chwilę, żeby wszystko przeszło dodatkami. Twaróg delikatnie rozetrzeć i dodać do niego sok i skórkę z cytryny, wymieszać. Kilka łyżek śmietany odłożyć do dekoracji, resztę mocno ubić na bitą śmietanę. Ser zmieszać z bitą śmietaną i miąższem. Do owoców włożyć uzyskaną masę i włożyć do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną i wisienką. Pomarańcze, Cytryna i inne owoce cytrusowe są wspaniałymi dodatkami, a nawet motywami przewodnimi. W tym daniu widać do najlepiej. Życzymy więc smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej