Cytrusy w sosie śmietankowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrusy w sosie śmietankowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce dokładnie umyć w zimnej wodzie i osuszyć. Delikatnie wyjąć miąższ i pokroić je w kostkę, posypać cukrem i polać likierem. Odstawić na chwilę, żeby wszystko przeszło dodatkami. Twaróg delikatnie rozetrzeć i dodać do niego sok i skórkę z cytryny, wymieszać. Kilka łyżek śmietany odłożyć do dekoracji, resztę mocno ubić na bitą śmietanę. Ser zmieszać z bitą śmietaną i miąższem. Do owoców włożyć uzyskaną masę i włożyć do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną i wisienką. Pomarańcze, Cytryna i inne owoce cytrusowe są wspaniałymi dodatkami, a nawet motywami przewodnimi. W tym daniu widać do najlepiej. Życzymy więc smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrusy w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrusy w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrusy w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrusy w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrusy w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrusy w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrusy w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrusy w sosie śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej