Czarno białe ciasto

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

180 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

wierzch:

18 dekagramów

25 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżeczki

1 sztuka

250 mililitrów

1 opakowanie

2 łyżeczki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biały spód: posiekać ciasto na stolnicy + jajko + sól, zarobić ciasto, wyłożyć na spód blachy.

Krok 2

Czarna góra: do miksera tłuszcz + ciepłe jajko + cukier + mąka+ śmietanka (na zmianę)+ kakao + olejek + proszek do piecz. + sól.

Krok 3

Na białe ciasto nałożyć dżem żurawinowy i na to czarne ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarno białe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarno białe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarno białe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarno białe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarno białe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarno białe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarno białe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka czekoladowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej