Czarno białe ciasto

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

wierzch:

1 sztuka

1 opakowanie

250 mililitrów

2 łyżeczki

300 gramów

15 dekagramów

2 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biały spód: posiekać ciasto na stolnicy + jajko + sól, zarobić ciasto, wyłożyć na spód blachy.

Krok 2

Czarna góra: do miksera tłuszcz + ciepłe jajko + cukier + mąka+ śmietanka (na zmianę)+ kakao + olejek + proszek do piecz. + sól.

Krok 3

Na białe ciasto nałożyć dżem żurawinowy i na to czarne ciasto.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej