Czekolada po meksykańsku z kremówką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Czekolada po meksykańsku z kremówką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, śmietanę oraz cukier puder mieszając podgrzewaj około 3 minuty.

Krok 2

Czekoladę zetrzyj na tarce. Wrzuć do ciepłego mleka i śmietany, podgrzewaj cały czas mieszając, by czekolada całkowicie się rozpuściła.

Krok 3

Dodaj trochę chili i cynamonu i wymiesza. Serwuj bezpośrednio po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
18 osób ogląda przepis:
Ryba po marynarsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej