Czekolada po meksykańsku z kremówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekolada po meksykańsku z kremówką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, śmietanę oraz cukier puder mieszając podgrzewaj około 3 minuty.

Krok 2

Czekoladę zetrzyj na tarce. Wrzuć do ciepłego mleka i śmietany, podgrzewaj cały czas mieszając, by czekolada całkowicie się rozpuściła.

Krok 3

Dodaj trochę chili i cynamonu i wymiesza. Serwuj bezpośrednio po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekolada po meksykańsku z kremówką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej