
Składniki
50 gramów
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko, śmietanę oraz cukier puder mieszając podgrzewaj około 3 minuty.
Krok 2
Czekoladę zetrzyj na tarce. Wrzuć do ciepłego mleka i śmietany, podgrzewaj cały czas mieszając, by czekolada całkowicie się rozpuściła.
Krok 3
Dodaj trochę chili i cynamonu i wymiesza. Serwuj bezpośrednio po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej