Czekolada po meksykańsku z kremówką

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, śmietanę oraz cukier puder mieszając podgrzewaj około 3 minuty.

Krok 2

Czekoladę zetrzyj na tarce. Wrzuć do ciepłego mleka i śmietany, podgrzewaj cały czas mieszając, by czekolada całkowicie się rozpuściła.

Krok 3

Dodaj trochę chili i cynamonu i wymiesza. Serwuj bezpośrednio po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej