Pikantny ryż przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny ryż

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

null

null

null

null

null

1 szklanka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko, zeszklij razem z ryżem na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Gdy ryż stanie się już przezroczysty dodaj masło, obrane ze skórek i rozkrojone w kostkę pomidory.

Krok 3

Podlej bulionem i duś na małym ogniu przez ok. 20 minut, aż ryż wchłonie cały wywar. Dopraw do smaku mieloną papryczką chili i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej