Pikantny ryż przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny ryż

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

null

null

null

null

null

1 szklanka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko, zeszklij razem z ryżem na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Gdy ryż stanie się już przezroczysty dodaj masło, obrane ze skórek i rozkrojone w kostkę pomidory.

Krok 3

Podlej bulionem i duś na małym ogniu przez ok. 20 minut, aż ryż wchłonie cały wywar. Dopraw do smaku mieloną papryczką chili i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny ryż - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej