
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
0.5 sztuki
100 gramów
20 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja ugotuj na twardo posiekaj w drobna kosteczkę. Awokado obierze w misce rozgnieć na miazgę. Oba składniki połącz z majonezem dopraw do smaku mieszanką węgierską oraz sokiem z jednej cytryny.

Krok 2
Okrągłe chlebki ryżowe delikatnie posmaruj pastą, nałóż na chleb słuszna ilość rukoli na wierzch sałaty. Połóż kawałek wędzonej makreli, całość posyp pokruszonymi wcześniej orzeszkami ziemnymi.


Dobra rada:
Do pasty można dodać nieco ostrej papryki chili. Na pewno zaostrzy ona smak potrawy.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapki z pastą jajeczna i awokado
Szukasz alternatywy dla nudnych kanapek? Mamy coś dla Ciebie! Kanapki z pastą jajeczną i awokado sprawią, że Twój poranek będzie pyszny! Raz spróbowane, na stałe zagoszczą w Twoim jadłospisie. Nie daj się dłużej namawiać!
Dla kogo?
Kanapki w nowej, niecodziennej odsłonie to smaczna opcja dla każdego. Połączenie pasty jajecznej i awokado zawsze się sprawdzi.
Na jaką okazję?
Dietetyczne kanapki z pastą jajeczną i awokado to idealna propozycja na wspólne śniadanie. Celebruj najważniejszy posiłek w ciągu dnia i nie pozwól na to, aby ktoś odszedł od stołu z pustym żołądkiem.
Czy wiesz, że?
Awokado zyskało na popularności stosunkowo niedawno. Jak to się mówi – lepiej późno niż wcale! Co więcej, wiele osób zastanawiało się nad tym, do jakiego gatunku można je zakwalifikować. Z biologicznego punktu widzenia awokado to owoc należący do rodziny jagód jednoziarnistych. Jedno jest pewne: bez wątpienia warto włączyć je do swojego codziennego jadłospisu!
Dla urozmaicenia:
Do pasty jajecznej można dodać nieco ostrej papryki chili. Zaostrzy ona smak potrawy.