Dip musztardowo-bazyliowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip musztardowo-bazyliowy

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt wymieszaj z musztardą i ketchupem.

Krok 2

Dodaj kostkę pietruszkową z posiekaną bazylią i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Dip jest świetnym dodatkiem do mięs, np. pieczonego kurczaka, a także do warzyw czy chipsów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej