Dip musztardowo-bazyliowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip musztardowo-bazyliowy

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt wymieszaj z musztardą i ketchupem.

Krok 2

Dodaj kostkę pietruszkową z posiekaną bazylią i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Dip jest świetnym dodatkiem do mięs, np. pieczonego kurczaka, a także do warzyw czy chipsów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip musztardowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tort czekoladowy
czas przygotowania
300 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej