Dip orzechowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip orzechowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

null

4 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

100 gramów

0.2 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek, cebulę, połowę orzechów, pieprz i wino zmiksuj.

Krok 2

Rozgrzej olej, włóż zmiksowaną pastę i podsmaż.

Krok 3

Po 3 minutach dodaj sos sojowy, miód, sok z cytryny, liście laurowe, cynamon i przegotowaną wodę.

Krok 4

Wciąż mieszając, gotuj na małym ogniu około 3 minuty. Następnie wyjmij liście i cynamon.

Krok 5

Wrzuć pozostały orzechy i masło orzechowe. Nadal mieszając gotuj około 2 minuty. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej