
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
null
4 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
2 łyżki
100 gramów
0.2 szklanki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek, cebulę, połowę orzechów, pieprz i wino zmiksuj.
Krok 2
Rozgrzej olej, włóż zmiksowaną pastę i podsmaż.
Krok 3
Po 3 minutach dodaj sos sojowy, miód, sok z cytryny, liście laurowe, cynamon i przegotowaną wodę.
Krok 4
Wciąż mieszając, gotuj na małym ogniu około 3 minuty. Następnie wyjmij liście i cynamon.
Krok 5
Wrzuć pozostały orzechy i masło orzechowe. Nadal mieszając gotuj około 2 minuty. Schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej