Dip orzechowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip orzechowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

null

4 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

100 gramów

0.2 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek, cebulę, połowę orzechów, pieprz i wino zmiksuj.

Krok 2

Rozgrzej olej, włóż zmiksowaną pastę i podsmaż.

Krok 3

Po 3 minutach dodaj sos sojowy, miód, sok z cytryny, liście laurowe, cynamon i przegotowaną wodę.

Krok 4

Wciąż mieszając, gotuj na małym ogniu około 3 minuty. Następnie wyjmij liście i cynamon.

Krok 5

Wrzuć pozostały orzechy i masło orzechowe. Nadal mieszając gotuj około 2 minuty. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip orzechowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
26 osób ogląda przepis:
Klasyczny Mac’n Cheese
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej