Domowe burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe burgery

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

4 sztuki

8 sztuk

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie dodajemy do niego mięso mielone i dobrze mieszamy.

Krok 2

Formujemy 4 burgery i smażymy. Bułki przekrawamy na połówki. Na spód każdej możemy dać ulubiony sos, następnie usmażone burgery, na to plasterek sera.

Krok 3

Na ser dajemy podsmażony na patelni boczek, następnie znowu plasterek sera, pokrojone w plasterki ogórki i paprykę.

Krok 4

Na wszystko nakładamy drugą połówkę bułki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Podpiekamy około 10 minut (ser powinien się rozpuścić). Po wyjęciu w każdego burgera wbijamy wykałaczkę. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej