Domowe burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe burgery

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

4 sztuki

8 sztuk

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie dodajemy do niego mięso mielone i dobrze mieszamy.

Krok 2

Formujemy 4 burgery i smażymy. Bułki przekrawamy na połówki. Na spód każdej możemy dać ulubiony sos, następnie usmażone burgery, na to plasterek sera.

Krok 3

Na ser dajemy podsmażony na patelni boczek, następnie znowu plasterek sera, pokrojone w plasterki ogórki i paprykę.

Krok 4

Na wszystko nakładamy drugą połówkę bułki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Podpiekamy około 10 minut (ser powinien się rozpuścić). Po wyjęciu w każdego burgera wbijamy wykałaczkę. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej