
Składniki
1 opakowanie
500 gramów
4 sztuki
8 sztuk
4 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie dodajemy do niego mięso mielone i dobrze mieszamy.
Krok 2
Formujemy 4 burgery i smażymy. Bułki przekrawamy na połówki. Na spód każdej możemy dać ulubiony sos, następnie usmażone burgery, na to plasterek sera.
Krok 3
Na ser dajemy podsmażony na patelni boczek, następnie znowu plasterek sera, pokrojone w plasterki ogórki i paprykę.
Krok 4
Na wszystko nakładamy drugą połówkę bułki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Podpiekamy około 10 minut (ser powinien się rozpuścić). Po wyjęciu w każdego burgera wbijamy wykałaczkę. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej