Domowe burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe burgery

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

4 sztuki

8 sztuk

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie dodajemy do niego mięso mielone i dobrze mieszamy.

Krok 2

Formujemy 4 burgery i smażymy. Bułki przekrawamy na połówki. Na spód każdej możemy dać ulubiony sos, następnie usmażone burgery, na to plasterek sera.

Krok 3

Na ser dajemy podsmażony na patelni boczek, następnie znowu plasterek sera, pokrojone w plasterki ogórki i paprykę.

Krok 4

Na wszystko nakładamy drugą połówkę bułki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Podpiekamy około 10 minut (ser powinien się rozpuścić). Po wyjęciu w każdego burgera wbijamy wykałaczkę. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej