
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
4 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na wstępie podsmażamy piersi z kurczaka. Ja w tej wersji kroiłam kurczaka w kostkę ale można także zrobić w formie płatów będzie łatwiej się układać. Na patelnię dałam 3 łyżki oleju dodałam kurczaka i przyprawy: papryki słodką i ostrą, zioła, pieprz oraz wycisnęłam czosnek. Wcześniej można jeszcze przygotować sobie pomidorka i ogórka i pokroić je w kostkę. To samo zrobić z papryką czerwoną, umyć sałatę. Wszystko odkładamy sobie na bok aby potem tylko dodawać do naszego wrapa.
Krok 2
Sos do wrapa to mój pomysł prosty i szybki: 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego pieprz ketchup do smaku Nie podam dokładnych ilości, bo każdy woli albo bardziej ostre albo mniej więc w trakcie przygotowania próbujcie i doprawiajcie. Tajemniczy składnik mojego sosu to kilka kropel przyprawy w płynie Maggi.
Krok 3
Gdy wszystko mamy przygotowane następuje etap podawania głodującemu czekającemu przy stole:))) Tak więc podgrzewamy mięsko i na mięso kładziemy wrapy i przykrywamy pokrywką. Placki zmiękną, podgrzeją się. Placek wykładamy na talerz, smarujemy sosem, nakładamy mięso i po kolei sałata, pomidor, ogórek, papryka na górę ponownie sos i zawijamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej