Domowe wrapy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe wrapy

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

4 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na wstępie podsmażamy piersi z kurczaka. Ja w tej wersji kroiłam kurczaka w kostkę ale można także zrobić w formie płatów będzie łatwiej się układać. Na patelnię dałam 3 łyżki oleju dodałam kurczaka i przyprawy: papryki słodką i ostrą, zioła, pieprz oraz wycisnęłam czosnek. Wcześniej można jeszcze przygotować sobie pomidorka i ogórka i pokroić je w kostkę. To samo zrobić z papryką czerwoną, umyć sałatę. Wszystko odkładamy sobie na bok aby potem tylko dodawać do naszego wrapa.

Krok 2

Sos do wrapa to mój pomysł prosty i szybki: 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego pieprz ketchup do smaku Nie podam dokładnych ilości, bo każdy woli albo bardziej ostre albo mniej więc w trakcie przygotowania próbujcie i doprawiajcie. Tajemniczy składnik mojego sosu to kilka kropel przyprawy w płynie Maggi.

Krok 3

Gdy wszystko mamy przygotowane następuje etap podawania głodującemu czekającemu przy stole:))) Tak więc podgrzewamy mięsko i na mięso kładziemy wrapy i przykrywamy pokrywką. Placki zmiękną, podgrzeją się. Placek wykładamy na talerz, smarujemy sosem, nakładamy mięso i po kolei sałata, pomidor, ogórek, papryka na górę ponownie sos i zawijamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej