Domowe wrapy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe wrapy

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

4 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na wstępie podsmażamy piersi z kurczaka. Ja w tej wersji kroiłam kurczaka w kostkę ale można także zrobić w formie płatów będzie łatwiej się układać. Na patelnię dałam 3 łyżki oleju dodałam kurczaka i przyprawy: papryki słodką i ostrą, zioła, pieprz oraz wycisnęłam czosnek. Wcześniej można jeszcze przygotować sobie pomidorka i ogórka i pokroić je w kostkę. To samo zrobić z papryką czerwoną, umyć sałatę. Wszystko odkładamy sobie na bok aby potem tylko dodawać do naszego wrapa.

Krok 2

Sos do wrapa to mój pomysł prosty i szybki: 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego pieprz ketchup do smaku Nie podam dokładnych ilości, bo każdy woli albo bardziej ostre albo mniej więc w trakcie przygotowania próbujcie i doprawiajcie. Tajemniczy składnik mojego sosu to kilka kropel przyprawy w płynie Maggi.

Krok 3

Gdy wszystko mamy przygotowane następuje etap podawania głodującemu czekającemu przy stole:))) Tak więc podgrzewamy mięsko i na mięso kładziemy wrapy i przykrywamy pokrywką. Placki zmiękną, podgrzeją się. Placek wykładamy na talerz, smarujemy sosem, nakładamy mięso i po kolei sałata, pomidor, ogórek, papryka na górę ponownie sos i zawijamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe wrapy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej