Drożdżówka z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

1 kilogram

5 sztuk

50 gramów

1 opakowanie

0.5 szklanki

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuścić w letnim mleku, dodać trochę mąki tak, aby powstał rozczyn jak gęsta śmietana.

Krok 2

Dodać jajka i wymieszać.

Krok 3

Dodać cukier, cukier waniliowy i resztę mąki, a następnie zagnieść ciasto.

Krok 4

Roztopić Kasię i przestudzoną dodać do ciasta.

Krok 5

Ugniatając starać się jak najwięcej wpuścić powietrza do ciasta.

Krok 6

Na wierzch wyłożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie, a potem standardową kruszonkę i upiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżówka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżówka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżówka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżówka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżówka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżówka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżówka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej