
Składniki
1 kilogram
500 gramów
3 sztuki
5 łyżek
100 gramów
1 szklanka
2 słoiki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
WYMIESZAĆ MARGARYNĘ Z CUKREM I JAJKAMI.
Krok 2
ZROBIĆ ZACZYN (CIEPŁE MLEKO + DROŻDŻE + TROCHĘ CUKRU).
Krok 3
DO PRZESIANEJ MĄKI DODAWAĆ MASĘ Z JAJKAMI ORAZ ZACZYN .
Krok 4
WYROBIĆ CIASTO I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI, AŻ WYROŚNIE.
Krok 5
CIASTO ROZWAŁKOWAĆ I POCIĄĆ NA TRÓJKĄTY. MARMOLADĘ ROZSMAROWYWAĆ NA ŚRODKACH TRÓJKĄTÓW I ZWIJAĆ .
Krok 6
PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU DO ZRUMIENIENIA W TEMP. 180 STOPNI.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej