ROGALIKI Z MARMOLADĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ROGALIKI Z MARMOLADĄ

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

3 sztuki

5 łyżek

100 gramów

1 szklanka

2 słoiki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WYMIESZAĆ MARGARYNĘ Z CUKREM I JAJKAMI.

Krok 2

ZROBIĆ ZACZYN (CIEPŁE MLEKO + DROŻDŻE + TROCHĘ CUKRU).

Krok 3

DO PRZESIANEJ MĄKI DODAWAĆ MASĘ Z JAJKAMI ORAZ ZACZYN .

Krok 4

WYROBIĆ CIASTO I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI, AŻ WYROŚNIE.

Krok 5

CIASTO ROZWAŁKOWAĆ I POCIĄĆ NA TRÓJKĄTY. MARMOLADĘ ROZSMAROWYWAĆ NA ŚRODKACH TRÓJKĄTÓW I ZWIJAĆ .

Krok 6

PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU DO ZRUMIENIENIA W TEMP. 180 STOPNI.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej