ROGALIKI Z MARMOLADĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ROGALIKI Z MARMOLADĄ

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

3 sztuki

5 łyżek

100 gramów

1 szklanka

2 słoiki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WYMIESZAĆ MARGARYNĘ Z CUKREM I JAJKAMI.

Krok 2

ZROBIĆ ZACZYN (CIEPŁE MLEKO + DROŻDŻE + TROCHĘ CUKRU).

Krok 3

DO PRZESIANEJ MĄKI DODAWAĆ MASĘ Z JAJKAMI ORAZ ZACZYN .

Krok 4

WYROBIĆ CIASTO I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI, AŻ WYROŚNIE.

Krok 5

CIASTO ROZWAŁKOWAĆ I POCIĄĆ NA TRÓJKĄTY. MARMOLADĘ ROZSMAROWYWAĆ NA ŚRODKACH TRÓJKĄTÓW I ZWIJAĆ .

Krok 6

PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU DO ZRUMIENIENIA W TEMP. 180 STOPNI.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej