ROGALIKI Z MARMOLADĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ROGALIKI Z MARMOLADĄ

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

3 sztuki

5 łyżek

100 gramów

1 szklanka

2 słoiki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WYMIESZAĆ MARGARYNĘ Z CUKREM I JAJKAMI.

Krok 2

ZROBIĆ ZACZYN (CIEPŁE MLEKO + DROŻDŻE + TROCHĘ CUKRU).

Krok 3

DO PRZESIANEJ MĄKI DODAWAĆ MASĘ Z JAJKAMI ORAZ ZACZYN .

Krok 4

WYROBIĆ CIASTO I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI, AŻ WYROŚNIE.

Krok 5

CIASTO ROZWAŁKOWAĆ I POCIĄĆ NA TRÓJKĄTY. MARMOLADĘ ROZSMAROWYWAĆ NA ŚRODKACH TRÓJKĄTÓW I ZWIJAĆ .

Krok 6

PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU DO ZRUMIENIENIA W TEMP. 180 STOPNI.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ROGALIKI Z MARMOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Mazurek kajmakowy
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej