Składniki
1 kilogram
500 gramów
3 sztuki
5 łyżek
100 gramów
1 szklanka
2 słoiki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
WYMIESZAĆ MARGARYNĘ Z CUKREM I JAJKAMI.
Krok 2
ZROBIĆ ZACZYN (CIEPŁE MLEKO + DROŻDŻE + TROCHĘ CUKRU).
Krok 3
DO PRZESIANEJ MĄKI DODAWAĆ MASĘ Z JAJKAMI ORAZ ZACZYN .
Krok 4
WYROBIĆ CIASTO I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI, AŻ WYROŚNIE.
Krok 5
CIASTO ROZWAŁKOWAĆ I POCIĄĆ NA TRÓJKĄTY. MARMOLADĘ ROZSMAROWYWAĆ NA ŚRODKACH TRÓJKĄTÓW I ZWIJAĆ .
Krok 6
PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU DO ZRUMIENIENIA W TEMP. 180 STOPNI.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej