Dzika gęś pieczona po kurpiowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dzika gęś pieczona po kurpiowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 gramów

null

null

10 gramów

20 sztuk

40 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gęś oczyść, pokrój na kawałki i oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Każdy kawałek mięsa naszpikuj goździkami.

Krok 3

Cebulę pokrój w talarki, a następnie wraz z mięsem podsmaż na maśle.

Krok 4

Po 30 minutach usuń goździki. Powstały sos zagęść mąką, rozprowadź woda i zagotuj. Zalej nim mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej