
Składniki
40 gramów
null
null
10 gramów
20 sztuk
40 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gęś oczyść, pokrój na kawałki i oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Każdy kawałek mięsa naszpikuj goździkami.
Krok 3
Cebulę pokrój w talarki, a następnie wraz z mięsem podsmaż na maśle.
Krok 4
Po 30 minutach usuń goździki. Powstały sos zagęść mąką, rozprowadź woda i zagotuj. Zalej nim mięso.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























