Dzika gęś pieczona po kurpiowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dzika gęś pieczona po kurpiowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 gramów

null

null

10 gramów

20 sztuk

40 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gęś oczyść, pokrój na kawałki i oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Każdy kawałek mięsa naszpikuj goździkami.

Krok 3

Cebulę pokrój w talarki, a następnie wraz z mięsem podsmaż na maśle.

Krok 4

Po 30 minutach usuń goździki. Powstały sos zagęść mąką, rozprowadź woda i zagotuj. Zalej nim mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej