
Składniki
40 gramów
null
null
10 gramów
20 sztuk
40 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gęś oczyść, pokrój na kawałki i oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Każdy kawałek mięsa naszpikuj goździkami.
Krok 3
Cebulę pokrój w talarki, a następnie wraz z mięsem podsmaż na maśle.
Krok 4
Po 30 minutach usuń goździki. Powstały sos zagęść mąką, rozprowadź woda i zagotuj. Zalej nim mięso.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej