Składniki
40 gramów
null
null
10 gramów
20 sztuk
40 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gęś oczyść, pokrój na kawałki i oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Każdy kawałek mięsa naszpikuj goździkami.
Krok 3
Cebulę pokrój w talarki, a następnie wraz z mięsem podsmaż na maśle.
Krok 4
Po 30 minutach usuń goździki. Powstały sos zagęść mąką, rozprowadź woda i zagotuj. Zalej nim mięso.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Makaron z kurczakiem i brokułami
60 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej