Dzika gęś pieczona po kurpiowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dzika gęś pieczona po kurpiowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 gramów

null

null

10 gramów

20 sztuk

40 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gęś oczyść, pokrój na kawałki i oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Każdy kawałek mięsa naszpikuj goździkami.

Krok 3

Cebulę pokrój w talarki, a następnie wraz z mięsem podsmaż na maśle.

Krok 4

Po 30 minutach usuń goździki. Powstały sos zagęść mąką, rozprowadź woda i zagotuj. Zalej nim mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej