Dzika gęś pieczona po kurpiowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dzika gęś pieczona po kurpiowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 gramów

null

null

10 gramów

20 sztuk

40 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gęś oczyść, pokrój na kawałki i oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Każdy kawałek mięsa naszpikuj goździkami.

Krok 3

Cebulę pokrój w talarki, a następnie wraz z mięsem podsmaż na maśle.

Krok 4

Po 30 minutach usuń goździki. Powstały sos zagęść mąką, rozprowadź woda i zagotuj. Zalej nim mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dzika gęś pieczona po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej