Empanady z bananem i czekoladą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

2 łyżki

3 łyżki

8 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany pokrój. Wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny.

Krok 2

Czekoladę połam na małe kawałki i dodaj do owoców.

Krok 3

Płaty ciasta przekrój wzdłuż na pół i posmaruj olejem. Na rogu ciasta umieść parę łyżeczek nadzienia bananowego, załóż róg, aby powstał trójkąt i zamknij w nim nadzienie. Zawijaj tworząc trójkąty tak by płat był zużyty.

Krok 4

Trójkąty oprósz cukrem pudrem i cynamonem, ułóż na blaszce i piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej