Empanady z bananem i czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Empanady z bananem i czekoladą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

2 łyżki

3 łyżki

8 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany pokrój. Wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny.

Krok 2

Czekoladę połam na małe kawałki i dodaj do owoców.

Krok 3

Płaty ciasta przekrój wzdłuż na pół i posmaruj olejem. Na rogu ciasta umieść parę łyżeczek nadzienia bananowego, załóż róg, aby powstał trójkąt i zamknij w nim nadzienie. Zawijaj tworząc trójkąty tak by płat był zużyty.

Krok 4

Trójkąty oprósz cukrem pudrem i cynamonem, ułóż na blaszce i piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Bigos Wielkopolski
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej