Empanady z bananem i czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Empanady z bananem i czekoladą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

2 łyżki

3 łyżki

8 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany pokrój. Wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny.

Krok 2

Czekoladę połam na małe kawałki i dodaj do owoców.

Krok 3

Płaty ciasta przekrój wzdłuż na pół i posmaruj olejem. Na rogu ciasta umieść parę łyżeczek nadzienia bananowego, załóż róg, aby powstał trójkąt i zamknij w nim nadzienie. Zawijaj tworząc trójkąty tak by płat był zużyty.

Krok 4

Trójkąty oprósz cukrem pudrem i cynamonem, ułóż na blaszce i piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej