Empanady z bananem i czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Empanady z bananem i czekoladą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

2 łyżki

3 łyżki

8 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany pokrój. Wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny.

Krok 2

Czekoladę połam na małe kawałki i dodaj do owoców.

Krok 3

Płaty ciasta przekrój wzdłuż na pół i posmaruj olejem. Na rogu ciasta umieść parę łyżeczek nadzienia bananowego, załóż róg, aby powstał trójkąt i zamknij w nim nadzienie. Zawijaj tworząc trójkąty tak by płat był zużyty.

Krok 4

Trójkąty oprósz cukrem pudrem i cynamonem, ułóż na blaszce i piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Empanady z bananem i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej