Tatar z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar z awokado

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1.5 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

4 sztuki

1

2 łyżki

3 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos - wymieszaj majonez, ketchup, dodaj 1 łyżkę kaparów oraz pieprz i sos chilli.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę. Mięso mielone wymieszaj z cebulą oraz pozostałą częścią kaparów. Dodaj pokruszoną mini kostkę Knorr. Do smaku dopraw pieprzem.

Krok 3

Awokado przekrój wzdłuż, wyjmij pestkę, skrop miąższ sokiem z cytryny a następnie wgłębienie po pestce wypełnij mięsnym nadzieniem.

Krok 4

Na dużym płaskim talerzu ułóż liście sałaty, połóż na nich awokado, na środku talerza ustaw miseczkę z sosem ketchupowym. Udekoruj zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej