Tatar z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar z awokado

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1.5 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

4 sztuki

1

2 łyżki

3 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos - wymieszaj majonez, ketchup, dodaj 1 łyżkę kaparów oraz pieprz i sos chilli.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę. Mięso mielone wymieszaj z cebulą oraz pozostałą częścią kaparów. Dodaj pokruszoną mini kostkę Knorr. Do smaku dopraw pieprzem.

Krok 3

Awokado przekrój wzdłuż, wyjmij pestkę, skrop miąższ sokiem z cytryny a następnie wgłębienie po pestce wypełnij mięsnym nadzieniem.

Krok 4

Na dużym płaskim talerzu ułóż liście sałaty, połóż na nich awokado, na środku talerza ustaw miseczkę z sosem ketchupowym. Udekoruj zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek z cukinii
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej