Tatar z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tatar z awokado

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1

2 sztuki

2 sztuki

1.5 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos - wymieszaj majonez, ketchup, dodaj 1 łyżkę kaparów oraz pieprz i sos chilli.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę. Mięso mielone wymieszaj z cebulą oraz pozostałą częścią kaparów. Dodaj pokruszoną mini kostkę Knorr. Do smaku dopraw pieprzem.

Krok 3

Awokado przekrój wzdłuż, wyjmij pestkę, skrop miąższ sokiem z cytryny a następnie wgłębienie po pestce wypełnij mięsnym nadzieniem.

Krok 4

Na dużym płaskim talerzu ułóż liście sałaty, połóż na nich awokado, na środku talerza ustaw miseczkę z sosem ketchupowym. Udekoruj zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej