Tatar z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar z awokado

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1

2 sztuki

2 sztuki

1.5 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos - wymieszaj majonez, ketchup, dodaj 1 łyżkę kaparów oraz pieprz i sos chilli.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę. Mięso mielone wymieszaj z cebulą oraz pozostałą częścią kaparów. Dodaj pokruszoną mini kostkę Knorr. Do smaku dopraw pieprzem.

Krok 3

Awokado przekrój wzdłuż, wyjmij pestkę, skrop miąższ sokiem z cytryny a następnie wgłębienie po pestce wypełnij mięsnym nadzieniem.

Krok 4

Na dużym płaskim talerzu ułóż liście sałaty, połóż na nich awokado, na środku talerza ustaw miseczkę z sosem ketchupowym. Udekoruj zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Befsztyk z warzywami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej