
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1.5 łyżki
2 łyżki
2 łyżeczki
4 sztuki
1
2 łyżki
3 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos - wymieszaj majonez, ketchup, dodaj 1 łyżkę kaparów oraz pieprz i sos chilli.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę. Mięso mielone wymieszaj z cebulą oraz pozostałą częścią kaparów. Dodaj pokruszoną mini kostkę Knorr. Do smaku dopraw pieprzem.
Krok 3
Awokado przekrój wzdłuż, wyjmij pestkę, skrop miąższ sokiem z cytryny a następnie wgłębienie po pestce wypełnij mięsnym nadzieniem.
Krok 4
Na dużym płaskim talerzu ułóż liście sałaty, połóż na nich awokado, na środku talerza ustaw miseczkę z sosem ketchupowym. Udekoruj zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej