
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
500 mililitrów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę i wrzuć do piwa. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, oregano i zalej olejem. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Kurczaka usmaż na oleju.
Krok 3
Papryki pokrój w kostkę, wrzuć na rozgrzany olej, dolej wodę i uduś.
Krok 4
Dodaj puszkę pomidorów, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, czosnek w proszku, kolendrę pokruszoną, cukier, paprykę, chili. Wymieszaj i duś przez 10 minut. Serwuj z ryżem lub w naleśniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej