Fajita Iny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fajita Iny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

500 mililitrów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę i wrzuć do piwa. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, oregano i zalej olejem. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Kurczaka usmaż na oleju.

Krok 3

Papryki pokrój w kostkę, wrzuć na rozgrzany olej, dolej wodę i uduś.

Krok 4

Dodaj puszkę pomidorów, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, czosnek w proszku, kolendrę pokruszoną, cukier, paprykę, chili. Wymieszaj i duś przez 10 minut. Serwuj z ryżem lub w naleśniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żeberka z miodem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej