Fajita Iny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fajita Iny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

500 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę i wrzuć do piwa. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, oregano i zalej olejem. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Kurczaka usmaż na oleju.

Krok 3

Papryki pokrój w kostkę, wrzuć na rozgrzany olej, dolej wodę i uduś.

Krok 4

Dodaj puszkę pomidorów, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, czosnek w proszku, kolendrę pokruszoną, cukier, paprykę, chili. Wymieszaj i duś przez 10 minut. Serwuj z ryżem lub w naleśniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej