
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
500 mililitrów
1 opakowanie
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę i wrzuć do piwa. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, oregano i zalej olejem. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Kurczaka usmaż na oleju.
Krok 3
Papryki pokrój w kostkę, wrzuć na rozgrzany olej, dolej wodę i uduś.
Krok 4
Dodaj puszkę pomidorów, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, czosnek w proszku, kolendrę pokruszoną, cukier, paprykę, chili. Wymieszaj i duś przez 10 minut. Serwuj z ryżem lub w naleśniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej