
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
500 mililitrów
1 opakowanie
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę i wrzuć do piwa. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, oregano i zalej olejem. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Kurczaka usmaż na oleju.
Krok 3
Papryki pokrój w kostkę, wrzuć na rozgrzany olej, dolej wodę i uduś.
Krok 4
Dodaj puszkę pomidorów, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, czosnek w proszku, kolendrę pokruszoną, cukier, paprykę, chili. Wymieszaj i duś przez 10 minut. Serwuj z ryżem lub w naleśniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej