Fajita Iny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fajita Iny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

500 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę i wrzuć do piwa. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, oregano i zalej olejem. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Kurczaka usmaż na oleju.

Krok 3

Papryki pokrój w kostkę, wrzuć na rozgrzany olej, dolej wodę i uduś.

Krok 4

Dodaj puszkę pomidorów, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, czosnek w proszku, kolendrę pokruszoną, cukier, paprykę, chili. Wymieszaj i duś przez 10 minut. Serwuj z ryżem lub w naleśniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej