Filety drobiowe z ziołami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

0

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz i pokrój w plastry.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty, a następnie posmaruj nią mięso.

Krok 3

Odstaw na 30 minut, po czym odsącz z marynaty.

Krok 4

Piecz mięso 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej