
Składniki
null
null
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłucz i pokrój w plastry.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty, a następnie posmaruj nią mięso.
Krok 3
Odstaw na 30 minut, po czym odsącz z marynaty.
Krok 4
Piecz mięso 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej