Filety drobiowe z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety drobiowe z ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz i pokrój w plastry.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty, a następnie posmaruj nią mięso.

Krok 3

Odstaw na 30 minut, po czym odsącz z marynaty.

Krok 4

Piecz mięso 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tarta cytrynowa z bezą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej