
Składniki
400 gramów
125 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
125 mililitrów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkowaną szalotkę podsmaż lekko na maśle.
Krok 2
W specjalnym naczyniu zagotuj mleko i dodaj poporcjowany ser ciągle mieszając by powstała jednolita masa.
Krok 3
Następnie dodaj śmietanę i odstawi z ognia.
Krok 4
Przed podaniem dodaj calvados i szalotkę.
Krok 5
Pieczywo ze skórką pokrój w kostkę i podaj w osobnym koszyku.
Krok 6
Kawałki pieczywa nabij na widelec i namaczaj w fondue.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej