Fondue normandzkie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fondue normandzkie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

125 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

125 mililitrów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkowaną szalotkę podsmaż lekko na maśle.

Krok 2

W specjalnym naczyniu zagotuj mleko i dodaj poporcjowany ser ciągle mieszając by powstała jednolita masa.

Krok 3

Następnie dodaj śmietanę i odstawi z ognia.

Krok 4

Przed podaniem dodaj calvados i szalotkę.

Krok 5

Pieczywo ze skórką pokrój w kostkę i podaj w osobnym koszyku.

Krok 6

Kawałki pieczywa nabij na widelec i namaczaj w fondue.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej