Fondue normandzkie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

125 mililitrów

125 mililitrów

30 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkowaną szalotkę podsmaż lekko na maśle.

Krok 2

W specjalnym naczyniu zagotuj mleko i dodaj poporcjowany ser ciągle mieszając by powstała jednolita masa.

Krok 3

Następnie dodaj śmietanę i odstawi z ognia.

Krok 4

Przed podaniem dodaj calvados i szalotkę.

Krok 5

Pieczywo ze skórką pokrój w kostkę i podaj w osobnym koszyku.

Krok 6

Kawałki pieczywa nabij na widelec i namaczaj w fondue.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej