Fondue normandzkie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fondue normandzkie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

125 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

125 mililitrów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkowaną szalotkę podsmaż lekko na maśle.

Krok 2

W specjalnym naczyniu zagotuj mleko i dodaj poporcjowany ser ciągle mieszając by powstała jednolita masa.

Krok 3

Następnie dodaj śmietanę i odstawi z ognia.

Krok 4

Przed podaniem dodaj calvados i szalotkę.

Krok 5

Pieczywo ze skórką pokrój w kostkę i podaj w osobnym koszyku.

Krok 6

Kawałki pieczywa nabij na widelec i namaczaj w fondue.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej