
Składniki
400 gramów
125 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
125 mililitrów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkowaną szalotkę podsmaż lekko na maśle.
Krok 2
W specjalnym naczyniu zagotuj mleko i dodaj poporcjowany ser ciągle mieszając by powstała jednolita masa.
Krok 3
Następnie dodaj śmietanę i odstawi z ognia.
Krok 4
Przed podaniem dodaj calvados i szalotkę.
Krok 5
Pieczywo ze skórką pokrój w kostkę i podaj w osobnym koszyku.
Krok 6
Kawałki pieczywa nabij na widelec i namaczaj w fondue.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej