Fondue normandzkie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fondue normandzkie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

125 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

125 mililitrów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkowaną szalotkę podsmaż lekko na maśle.

Krok 2

W specjalnym naczyniu zagotuj mleko i dodaj poporcjowany ser ciągle mieszając by powstała jednolita masa.

Krok 3

Następnie dodaj śmietanę i odstawi z ognia.

Krok 4

Przed podaniem dodaj calvados i szalotkę.

Krok 5

Pieczywo ze skórką pokrój w kostkę i podaj w osobnym koszyku.

Krok 6

Kawałki pieczywa nabij na widelec i namaczaj w fondue.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej