Fondue normandzkie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fondue normandzkie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

125 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

125 mililitrów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkowaną szalotkę podsmaż lekko na maśle.

Krok 2

W specjalnym naczyniu zagotuj mleko i dodaj poporcjowany ser ciągle mieszając by powstała jednolita masa.

Krok 3

Następnie dodaj śmietanę i odstawi z ognia.

Krok 4

Przed podaniem dodaj calvados i szalotkę.

Krok 5

Pieczywo ze skórką pokrój w kostkę i podaj w osobnym koszyku.

Krok 6

Kawałki pieczywa nabij na widelec i namaczaj w fondue.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fondue normandzkie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej