
Składniki
400 gramów
125 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
125 mililitrów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkowaną szalotkę podsmaż lekko na maśle.
Krok 2
W specjalnym naczyniu zagotuj mleko i dodaj poporcjowany ser ciągle mieszając by powstała jednolita masa.
Krok 3
Następnie dodaj śmietanę i odstawi z ognia.
Krok 4
Przed podaniem dodaj calvados i szalotkę.
Krok 5
Pieczywo ze skórką pokrój w kostkę i podaj w osobnym koszyku.
Krok 6
Kawałki pieczywa nabij na widelec i namaczaj w fondue.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej