PRZEPISY.PL

Galareta z nóżek

Autor: pasibrzuch
  • 60
  • 6
  • Trudne
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • seler1 szt
  • ziele angielskie1 ziarno
  • liść laurowy2 szt
  • marchew1 szt
  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • pietruszka1 szt
  • czosnek ząbki 1 szt
  • nóżki wieprzowe75 dkg
    • Krok 1

      Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.
    • Krok 2

      Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.
    • Krok 3

      Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.
    • Krok 4

      Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    99
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    65
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    221
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Średnie
    119
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Średnie