Galareta z nóżek

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 ziarno

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

75 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, pietruszkę i selera oczyść. Przełóż do garnka. Dodaj nóżki, zalej zimną wodą i gotuj przez 4 godziny. Pod koniec gotowania dodaj sól, ziele angielskie i liście laurowe.

Krok 2

Wywar odcedź. Mięso wieprzowe pokrój na kawałki i dodaj do wywaru. Ponownie zagotuj. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj czosnek i dodaj do mięsa.

Krok 3

Marchew pokrój w plasterki, ułóż je na dnie salaterek. Zalej wywarem z mięsem wieprzowym i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki. Kiedy stężeje wysuń delikatnie na talerze. Zbierz z galaretki nagromadzony tłuszcz i udekoruj ją gałązkami natki pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galareta z nóżek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galareta z nóżek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galareta z nóżek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galareta z nóżek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galareta z nóżek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galareta z nóżek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galareta z nóżek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej