Grillowane udka imbirowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane udka imbirowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

null

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

5 łyżek

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż i wymieszaj z imbirem.

Krok 2

Następnie wymieszaj z sokiem z cytryny, miodem, oliwą, papryką i przyprawami.

Krok 3

Udka posmaruj marynatą i odłóż do lodówki na 2 godziny.

Krok 4

Ułóż na grillu i piecz kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej