
Składniki
3 łyżki
null
null
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
5 łyżek
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż i wymieszaj z imbirem.
Krok 2
Następnie wymieszaj z sokiem z cytryny, miodem, oliwą, papryką i przyprawami.
Krok 3
Udka posmaruj marynatą i odłóż do lodówki na 2 godziny.
Krok 4
Ułóż na grillu i piecz kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej