Grillowane udka imbirowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane udka imbirowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

null

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

5 łyżek

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż i wymieszaj z imbirem.

Krok 2

Następnie wymieszaj z sokiem z cytryny, miodem, oliwą, papryką i przyprawami.

Krok 3

Udka posmaruj marynatą i odłóż do lodówki na 2 godziny.

Krok 4

Ułóż na grillu i piecz kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Jajecznica z pomidorami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej