Grillowane udka imbirowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane udka imbirowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

null

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

5 łyżek

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż i wymieszaj z imbirem.

Krok 2

Następnie wymieszaj z sokiem z cytryny, miodem, oliwą, papryką i przyprawami.

Krok 3

Udka posmaruj marynatą i odłóż do lodówki na 2 godziny.

Krok 4

Ułóż na grillu i piecz kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane udka imbirowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej