Grillowane żeberka wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane żeberka wieprzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

24 sztuki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

4 łyżki

1.5 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili posiekaj. Masło rozpuść.

Krok 2

Do miski wlej wino, bulion, sok z cytryny, sos Worcester, tabasco, masło oraz olej. Dodaj chili, czosnek oraz przyprawy i wymieszaj.

Krok 3

W marynacie zanurz żeberka i włóż do lodówki na 3 godziny.

Krok 4

Żeberka odsącz, ułóż na grillu, podczas pieczenia smaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalmary w sosie własnym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej