
Składniki
0.25 szklanki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
24 sztuki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
4 łyżki
1.5 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chili posiekaj. Masło rozpuść.
Krok 2
Do miski wlej wino, bulion, sok z cytryny, sos Worcester, tabasco, masło oraz olej. Dodaj chili, czosnek oraz przyprawy i wymieszaj.
Krok 3
W marynacie zanurz żeberka i włóż do lodówki na 3 godziny.
Krok 4
Żeberka odsącz, ułóż na grillu, podczas pieczenia smaruj marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej