Grillowane żeberka wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane żeberka wieprzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

24 sztuki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

4 łyżki

1.5 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili posiekaj. Masło rozpuść.

Krok 2

Do miski wlej wino, bulion, sok z cytryny, sos Worcester, tabasco, masło oraz olej. Dodaj chili, czosnek oraz przyprawy i wymieszaj.

Krok 3

W marynacie zanurz żeberka i włóż do lodówki na 3 godziny.

Krok 4

Żeberka odsącz, ułóż na grillu, podczas pieczenia smaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kaszubski tort z fasoli
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej