Grillowane żeberka wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane żeberka wieprzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

24 sztuki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

4 łyżki

1.5 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili posiekaj. Masło rozpuść.

Krok 2

Do miski wlej wino, bulion, sok z cytryny, sos Worcester, tabasco, masło oraz olej. Dodaj chili, czosnek oraz przyprawy i wymieszaj.

Krok 3

W marynacie zanurz żeberka i włóż do lodówki na 3 godziny.

Krok 4

Żeberka odsącz, ułóż na grillu, podczas pieczenia smaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem z pieczonej papryki
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej