Grillowane żeberka wieprzowe

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

1.5 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

0.25 szklanki

1 łyżeczka

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili posiekaj. Masło rozpuść.

Krok 1

Do miski wlej wino, bulion, sok z cytryny, sos Worcester, tabasco, masło oraz olej. Dodaj chili, czosnek oraz przyprawy i wymieszaj.

Krok 1

W marynacie zanurz żeberka i włóż do lodówki na 3 godziny.

Krok 1

Żeberka odsącz, ułóż na grillu, podczas pieczenia smaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej