Grillowane żeberka wieprzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

24 sztuki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

4 łyżki

1.5 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili posiekaj. Masło rozpuść.

Krok 2

Do miski wlej wino, bulion, sok z cytryny, sos Worcester, tabasco, masło oraz olej. Dodaj chili, czosnek oraz przyprawy i wymieszaj.

Krok 3

W marynacie zanurz żeberka i włóż do lodówki na 3 godziny.

Krok 4

Żeberka odsącz, ułóż na grillu, podczas pieczenia smaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane żeberka wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej