Składniki
450 gramów
80 gramów
300 mililitrów
1 szczypta
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groszek z marchewką zalej 300 ml zimnej wody, dodaj Bulionetkę wołową Knorr, kilka kropel soku z cytryny pół łyżeczki cukru.

Krok 2
Całość gotuj, aż woda prawie zupełnie odparuje, około 4-5 minut.

Krok 3
Dodaj masło lub margarynę i dokładnie wymieszaj je tak, aby zemulgowało w sosie.

Krok 4
Dla podkreślenia smaku marchewki dodaj szczyptę imbiru.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej