Zielony groszek z marchewką video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony groszek z marchewką - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
148 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

80 gramów

300 mililitrów

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek z marchewką zalej 300 ml zimnej wody, dodaj Bulionetkę wołową Knorr, kilka kropel soku z cytryny pół łyżeczki cukru.

Zielony groszek z marchewką - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Całość gotuj, aż woda prawie zupełnie odparuje, około 4-5 minut.

Zielony groszek z marchewką - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj masło lub margarynę i dokładnie wymieszaj je tak, aby zemulgowało w sosie.

Zielony groszek z marchewką - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Dla podkreślenia smaku marchewki dodaj szczyptę imbiru.

Zielony groszek z marchewką - VIDEO - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Iwona Dołęgowska

    Iwona Dołęgowska , 09.02.2016

    Zielony groszek z marchewką- moje ulubione danie, smakuję każdemu szczególnie z masłem Polskim z Mlekovity polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielony groszek z marchewką - VIDEOZielony groszek z marchewką - VIDEO

Groszek z marchewką zalej 300 ml zimnej wody, dodaj Bulionetkę wołową Knorr, kilka kropel soku z cytryny pół łyżeczki cukru.