Zielony groszek z marchewką video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony groszek z marchewką - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
148 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

80 gramów

300 mililitrów

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek z marchewką zalej 300 ml zimnej wody, dodaj Bulionetkę wołową Knorr, kilka kropel soku z cytryny pół łyżeczki cukru.

Zielony groszek z marchewką - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Całość gotuj, aż woda prawie zupełnie odparuje, około 4-5 minut.

Zielony groszek z marchewką - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj masło lub margarynę i dokładnie wymieszaj je tak, aby zemulgowało w sosie.

Zielony groszek z marchewką - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Dla podkreślenia smaku marchewki dodaj szczyptę imbiru.

Zielony groszek z marchewką - VIDEO - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Iwona Dołęgowska

    Iwona Dołęgowska , 09.02.2016

    Zielony groszek z marchewką- moje ulubione danie, smakuję każdemu szczególnie z masłem Polskim z Mlekovity polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony groszek z marchewką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sos paprykowy 3
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielony groszek z marchewką - VIDEOZielony groszek z marchewką - VIDEO

Groszek z marchewką zalej 300 ml zimnej wody, dodaj Bulionetkę wołową Knorr, kilka kropel soku z cytryny pół łyżeczki cukru.