
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
12 sztuk
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Imbir i czosnek posiekaj. Razem z kolendrą rozetrzyj na gładką pastę.
Krok 2
Dodaj syrop imbirowy, sos sojowy, olej sezamowy, sok z limonki i wymieszaj.
Krok 3
Skrzydełka wymieszaj z gotową pastą, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
Krok 4
Następnego dnia ułóż skrzydełka w żaroodpornym naczyniu i piecz około 30 minut w temp 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej