Imbirowe skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowe skrzydełka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

12 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir i czosnek posiekaj. Razem z kolendrą rozetrzyj na gładką pastę.

Krok 2

Dodaj syrop imbirowy, sos sojowy, olej sezamowy, sok z limonki i wymieszaj.

Krok 3

Skrzydełka wymieszaj z gotową pastą, przykryj i wstaw na noc do lodówki.

Krok 4

Następnego dnia ułóż skrzydełka w żaroodpornym naczyniu i piecz około 30 minut w temp 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krewetki na ostro
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej