Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
12 sztuk
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Imbir i czosnek posiekaj. Razem z kolendrą rozetrzyj na gładką pastę.
Krok 2
Dodaj syrop imbirowy, sos sojowy, olej sezamowy, sok z limonki i wymieszaj.
Krok 3
Skrzydełka wymieszaj z gotową pastą, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
Krok 4
Następnego dnia ułóż skrzydełka w żaroodpornym naczyniu i piecz około 30 minut w temp 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej