Imbirowe skrzydełka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

43

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

12 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir i czosnek posiekaj. Razem z kolendrą rozetrzyj na gładką pastę.

Krok 2

Dodaj syrop imbirowy, sos sojowy, olej sezamowy, sok z limonki i wymieszaj.

Krok 3

Skrzydełka wymieszaj z gotową pastą, przykryj i wstaw na noc do lodówki.

Krok 4

Następnego dnia ułóż skrzydełka w żaroodpornym naczyniu i piecz około 30 minut w temp 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej