Imbirowe skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowe skrzydełka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

12 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir i czosnek posiekaj. Razem z kolendrą rozetrzyj na gładką pastę.

Krok 2

Dodaj syrop imbirowy, sos sojowy, olej sezamowy, sok z limonki i wymieszaj.

Krok 3

Skrzydełka wymieszaj z gotową pastą, przykryj i wstaw na noc do lodówki.

Krok 4

Następnego dnia ułóż skrzydełka w żaroodpornym naczyniu i piecz około 30 minut w temp 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej