
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
12 sztuk
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Imbir i czosnek posiekaj. Razem z kolendrą rozetrzyj na gładką pastę.
Krok 2
Dodaj syrop imbirowy, sos sojowy, olej sezamowy, sok z limonki i wymieszaj.
Krok 3
Skrzydełka wymieszaj z gotową pastą, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
Krok 4
Następnego dnia ułóż skrzydełka w żaroodpornym naczyniu i piecz około 30 minut w temp 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























