Imbirowe skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowe skrzydełka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

12 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir i czosnek posiekaj. Razem z kolendrą rozetrzyj na gładką pastę.

Krok 2

Dodaj syrop imbirowy, sos sojowy, olej sezamowy, sok z limonki i wymieszaj.

Krok 3

Skrzydełka wymieszaj z gotową pastą, przykryj i wstaw na noc do lodówki.

Krok 4

Następnego dnia ułóż skrzydełka w żaroodpornym naczyniu i piecz około 30 minut w temp 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowe skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej