Jabłecznik Buni

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

870

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 szklanka

1 kilogram

1 opakowanie

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę wysmarowaną Kasią i obsypaną bułką tartą.

Krok 2

Jabłka obrać i pokroić na 4 części.

Krok 3

Wyłożyć na ciasto.

Krok 4

Na jabłka wysypać opakowanie cukru waniliowego i posypać cynamonem.

Krok 5

Drugą część ciasta rozwałkować na blacie i wyłożyć na jabłka.

Krok 6

Ciasto piec w temp. 180*, aż się przyrumieni.

Krok 7

Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

Zobacz również