Jabłecznik Buni

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 kilogram

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę wysmarowaną Kasią i obsypaną bułką tartą.

Krok 2

Jabłka obrać i pokroić na 4 części.

Krok 3

Wyłożyć na ciasto.

Krok 4

Na jabłka wysypać opakowanie cukru waniliowego i posypać cynamonem.

Krok 5

Drugą część ciasta rozwałkować na blacie i wyłożyć na jabłka.

Krok 6

Ciasto piec w temp. 180*, aż się przyrumieni.

Krok 7

Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka bezglutenowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej