
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
400 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, zetnij wierzchołki około 1 cm, po czym usuń gniazda nasienne.
Krok 2
Kapustę posiekaj i ugotuj wraz z goździkami, cukrem, solą, pieprzem i octem.
Krok 3
Jabłka faszeruj czerwoną kapustą.
Krok 4
Przykryj denkiem i piecz przez 15 w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej