
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
400 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, zetnij wierzchołki około 1 cm, po czym usuń gniazda nasienne.
Krok 2
Kapustę posiekaj i ugotuj wraz z goździkami, cukrem, solą, pieprzem i octem.
Krok 3
Jabłka faszeruj czerwoną kapustą.
Krok 4
Przykryj denkiem i piecz przez 15 w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej