Jabłko pieczone z czerwoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłko pieczone z czerwoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

400 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, zetnij wierzchołki około 1 cm, po czym usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Kapustę posiekaj i ugotuj wraz z goździkami, cukrem, solą, pieprzem i octem.

Krok 3

Jabłka faszeruj czerwoną kapustą.

Krok 4

Przykryj denkiem i piecz przez 15 w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej