Jabłko pieczone z czerwoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłko pieczone z czerwoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

400 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, zetnij wierzchołki około 1 cm, po czym usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Kapustę posiekaj i ugotuj wraz z goździkami, cukrem, solą, pieprzem i octem.

Krok 3

Jabłka faszeruj czerwoną kapustą.

Krok 4

Przykryj denkiem i piecz przez 15 w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej