Jabłko pieczone z czerwoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłko pieczone z czerwoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

400 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, zetnij wierzchołki około 1 cm, po czym usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Kapustę posiekaj i ugotuj wraz z goździkami, cukrem, solą, pieprzem i octem.

Krok 3

Jabłka faszeruj czerwoną kapustą.

Krok 4

Przykryj denkiem i piecz przez 15 w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi z soczewicą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej