Jabłko pieczone z czerwoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Jabłko pieczone z czerwoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

400 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, zetnij wierzchołki około 1 cm, po czym usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Kapustę posiekaj i ugotuj wraz z goździkami, cukrem, solą, pieprzem i octem.

Krok 3

Jabłka faszeruj czerwoną kapustą.

Krok 4

Przykryj denkiem i piecz przez 15 w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłko pieczone z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej