Jajka faszerowane i smażone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane i smażone

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka umyć,ugotować na twardo,schłodzić w zimnej wodzie,przekroić ostrym nożem razem ze skorupką wzdłuż na połówki.

Krok 2

Wybrać jajka łyżeczką i drobno posiekać.

Krok 3

Dodać 2 łyżki masła,śmietanę,drobno posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki.

Krok 4

Dobrze wymieszać,nałożyć w skorupki,posypać tartą bułką,przyklepać łyżką,smażyć na rozgrzanym maśle kładąc posypaną stroną do dołu.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej