Jajka faszerowane i smażone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane i smażone

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka umyć,ugotować na twardo,schłodzić w zimnej wodzie,przekroić ostrym nożem razem ze skorupką wzdłuż na połówki.

Krok 2

Wybrać jajka łyżeczką i drobno posiekać.

Krok 3

Dodać 2 łyżki masła,śmietanę,drobno posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki.

Krok 4

Dobrze wymieszać,nałożyć w skorupki,posypać tartą bułką,przyklepać łyżką,smażyć na rozgrzanym maśle kładąc posypaną stroną do dołu.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej