Jajka faszerowane i smażone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane i smażone

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka umyć,ugotować na twardo,schłodzić w zimnej wodzie,przekroić ostrym nożem razem ze skorupką wzdłuż na połówki.

Krok 2

Wybrać jajka łyżeczką i drobno posiekać.

Krok 3

Dodać 2 łyżki masła,śmietanę,drobno posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki.

Krok 4

Dobrze wymieszać,nałożyć w skorupki,posypać tartą bułką,przyklepać łyżką,smażyć na rozgrzanym maśle kładąc posypaną stroną do dołu.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane i smażone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burrito z indyka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej