
Składniki
1 łyżeczka
6 sztuk
1 łyżka
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
jajka obrać,przekroić na pół,wyjąć żółtka.
Krok 2
Wędzoną rybę obrać ze skóry,usunąć ości,zmielić,dodać ugotowane żółtka,oliwę i masło.
Krok 3
Wszystko razem utrzeć,dodać szczypiorek,wymieszać.
Krok 4
Ostrożnie napełnić połówki jajek masą rybną,podawać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej