jajka faszerowane rybą wędzoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

jajka faszerowane rybą wędzoną

Autor:

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

6 sztuk

1 łyżka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

jajka obrać,przekroić na pół,wyjąć żółtka.

Krok 2

Wędzoną rybę obrać ze skóry,usunąć ości,zmielić,dodać ugotowane żółtka,oliwę i masło.

Krok 3

Wszystko razem utrzeć,dodać szczypiorek,wymieszać.

Krok 4

Ostrożnie napełnić połówki jajek masą rybną,podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • jajka faszerowane rybą wędzoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • jajka faszerowane rybą wędzoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • jajka faszerowane rybą wędzoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • jajka faszerowane rybą wędzoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • jajka faszerowane rybą wędzoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • jajka faszerowane rybą wędzoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • jajka faszerowane rybą wędzoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • jajka faszerowane rybą wędzoną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej