Kolorowe zdrówko na talerzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe zdrówko na talerzu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obieramy, dokładnie myjemy i tniemy wzdłuż na cienkie paseczki (ja użyłam do tego celu obieraczki do warzyw). Cukinię dokładnie myjemy, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ i również tniemy na cieniutkie długie paseczki. Warzywa zalewamy wrzątkiem, po 2-3 minutach hartujemy zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Dodajemy ocet i olej, doprawiamy do smaku solą i dokładnie mieszamy.

Krok 2

Warzywa wykładamy na talerz lub na półmisek i obficie posypujemy świeżo mielonym czarnym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej