Kolorowe zdrówko na talerzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe zdrówko na talerzu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obieramy, dokładnie myjemy i tniemy wzdłuż na cienkie paseczki (ja użyłam do tego celu obieraczki do warzyw). Cukinię dokładnie myjemy, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ i również tniemy na cieniutkie długie paseczki. Warzywa zalewamy wrzątkiem, po 2-3 minutach hartujemy zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Dodajemy ocet i olej, doprawiamy do smaku solą i dokładnie mieszamy.

Krok 2

Warzywa wykładamy na talerz lub na półmisek i obficie posypujemy świeżo mielonym czarnym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe zdrówko na talerzu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej