
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę obieramy, dokładnie myjemy i tniemy wzdłuż na cienkie paseczki (ja użyłam do tego celu obieraczki do warzyw). Cukinię dokładnie myjemy, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ i również tniemy na cieniutkie długie paseczki. Warzywa zalewamy wrzątkiem, po 2-3 minutach hartujemy zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Dodajemy ocet i olej, doprawiamy do smaku solą i dokładnie mieszamy.
Krok 2
Warzywa wykładamy na talerz lub na półmisek i obficie posypujemy świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























