Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

29

469 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

443 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

837 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

4 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka odcedź z zalewy i zmiksuj z majonezem na pastę.

Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem  - Krok 1

Krok 2

Kromki chleba przekrój na pół i posmaruj dokładnie margaryną Rama.

Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem  - Krok 2

Krok 3

Jajka ugotuj przez 3 minuty. Po tym czasie wystudź w zimnej wodzie, obierz i przekrój na pół.

Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem  - Krok 3

Krok 4

Posmaruj pastą na każdą kromkę chleba. Ogórki pokrój na cienkie plasterki.

Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem  - Krok 4

Krok 5

Kanapki udekoruj gałązkami koperku, plasterkami ogórka oraz połówką ugotowanego jajka.

Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem  - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Dla wzmocnienia smaku pasty możesz doprawić ją ostrą papryką w proszku.

8

Opinie o przepisie

  • Andrzej Masłowski

    Andrzej Masłowski , 16.02.2019

    Świetna pasta, która trochę zmodyfikowałem. Tuńczyk w oleju roślinnym porządnie odcedzony, zamiast margaryny dobre polskie masełko, nie było pod ręką jajek przepiorczych, więc jak najbardziej kurze. Bardzo dobrze pasta komponuje się z ogórkiem kiszonym. Niepowtarzalny smak.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jess Bonarsky

    Jess Bonarsky, 08.10.2016

    https://www.youtube.com/watch?v=N4RBsWH3Lmo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Pisarczyk

    Sylwia Pisarczyk, 20.08.2016

    bardzo dobre, polecam! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Łęcka

    Maja Łęcka, 27.05.2016

    Zamiast margaryny, która jest wstrętna proponuję stworzyć sobie własną kompozycję masła...2 kostki masła polskiego, słoik suszonych pomidorów, 4 ząbki czosnku, dorodny pęczek natki...wszystko zmiksować w malakserze i gotowe...dzielę na porcje i chowam do lodówki...zapas na długo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Mikitów

    Violetta Mikitów, 26.05.2016

    Właśnie taką zrobiłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Zielińska

    Klaudia Zielińska, 26.05.2016

    Spoko, ale majonez zastapię jogurtem ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Wojcik

    Krystyna Wojcik, 26.05.2016

    Baardzo smaaczne ! :))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Mol

    Zbigniew Mol, 23.01.2016

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej