Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

227 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

10 sztuk

1 łyżeczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj z musztardą i posiekaną natką pietruszki. Kromki pieczywa podsmaż na suchej patelni, następnie posmaruj przygotowanym majonezem i rozłóż na półmisku.

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - Krok 1

Krok 2

Na każdą kromkę połóż dekoracyjnie (zwijając w rulonik lub np. w różyczkę) po plasterku pieczonej wołowiny.

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - Krok 2

Krok 3

Na wierzch kanapek połóż kawałki marynowanych warzyw. Całość udekoruj kiełkami i listkami sałaty.

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wołowiny możesz użyć również pieczonej piersi z indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pieczoną wołowiną i piklamiKanapki z pieczoną wołowiną i piklami

Majonez wymieszaj z musztardą i posiekaną natką pietruszki. Kromki pieczywa podsmaż na suchej patelni, następnie posmaruj przygotowanym majonezem i rozłóż na półmisku.