
Składniki
100 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
15 gramów
1 garść
1 łyżeczka
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Na każdą z kromek wyłóż ricotte oraz pokrojone w kosteczkę awokado.

Krok 2
Posyp ziołami prowansalskimi, kiełkami lucerny.

Krok 3
Podaj z pokrojonym w ćwiartki pomidorem, rukolą z dodatkiem oliwy z oliwek.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej
Kanapki z ricottą oraz awokado
Pora na: Śniadanie.
Nasza propozycja na śniadanie udowadnia, że kanapki wcale nie muszą być nudne, klasyczne i monotonne. Wystarczy odrobina kulinarnej kreatywności, aby odkryć nowe połączenia składników. Tak jest w przypadku kanapek z ricottą oraz awokado. Wystarczy, że na chlebie położycie nieco serka, awokado oraz dodacie zioła prowansalskie i kiełki lucerny. Zwieńczeniem tego prostego kulinarnego dzieła jest prosta sałatka, składająca się z pomidora, rukoli i oliwy z oliwek. Pyszne śniadanie będzie gotowe w 10 minut!
Dla kogo?
Kanapki z ricottą oraz awokado to propozycja dla osób aktywnych fizycznie, dbających o zbilansowaną dietę. Przypadną do gustu przede wszystkim zwolennikom nowoczesnych, lekkich i szybkich śniadań.
Wiesz, co jesz!
Nasza propozycja śniadaniowa zawiera 402,9 kcal, 9,7 g błonnika oraz 18,1 g białka.
Czy wiesz, że?
Ricotta jest tak zwanym serem zwarowym, co oznacza, że produkowany jest z mieszaniny tłuszczu i białka, pochodzącej z podgrzanej serwatki zakwaszonej kulturami bakterii. Ricotta spożywana jest w formie świeżej, a także jako składnik ciast czy klusek.