Kanapki z tuńczykiem i warzywami

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

2

71 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

280 gramów

200 gramów

1 sztuka

4 sztuki

8 łyżek

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyjmij tuńczyka z puszki i rozgnieć widelcem.

Kanapki z tuńczykiem i warzywami - Krok 1

Krok 2

Umyj warzywa, osusz, pokrój w drobną kostkę cebulę i ogórka kiszonego, dodaj je do tuńczyka, wymieszaj.

Kanapki z tuńczykiem i warzywami - Krok 2

Krok 3

Pieczywo posmaruj margaryną Flora Light, połóż liście sałaty, a następnie pastę z tuńczyka z warzywami.

Kanapki z tuńczykiem i warzywami - Krok 3
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, cynku, witamin A, PP, B12, D.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z tuńczykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z tuńczykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z tuńczykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z tuńczykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z tuńczykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z tuńczykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z tuńczykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej