
Składniki
1 opakowanie
3 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokrój w kostkę, koper posiekaj.
Krok 2
Ogórka umyj i wydrąż nasiona, pora przetnij wzdłuż i umyj, selera umyj. Pokrój ogórka, pora i selera w plastry.
Krok 3
Cebulę cukrową pokrój w kostkę.
Krok 4
Sos Knorr wymieszaj z jogurtem i majonezem.
Krok 5
Składniki surówki połącz ze sobą i podawaj z sosem Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej