Kapusta pekińska z ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta pekińska z ogórkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokrój w kostkę, koper posiekaj.

Krok 2

Ogórka umyj i wydrąż nasiona, pora przetnij wzdłuż i umyj, selera umyj. Pokrój ogórka, pora i selera w plastry.

Krok 3

Cebulę cukrową pokrój w kostkę.

Krok 4

Sos Knorr wymieszaj z jogurtem i majonezem.

Krok 5

Składniki surówki połącz ze sobą i podawaj z sosem Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta pekińska z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej