Karmelowa kawa mrożona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karmelowa kawa mrożona

Autor: Tuska Tuska

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lód pokruszyć – za pomocą kruszarki lub tłuczka do mięsa albo innym sposobem. Można użyć co prawda lodu w kostkach, ale będzie wolniej się roztapiał. Do mleka wlać syrop, spienić za pomocą spieniacza do mleka lub zmieszać w shakerze – żeby wymieszało się mleko z syropem. Do szklanki wlać spienione mleko, dodać łyżeczką pokruszony lód, polać na wierzchu polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej