Karmelowa kawa mrożona przepis – Zobacz na przepisy.pl

Karmelowa kawa mrożona

Autor: Tuska

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lód pokruszyć – za pomocą kruszarki lub tłuczka do mięsa albo innym sposobem. Można użyć co prawda lodu w kostkach, ale będzie wolniej się roztapiał. Do mleka wlać syrop, spienić za pomocą spieniacza do mleka lub zmieszać w shakerze – żeby wymieszało się mleko z syropem. Do szklanki wlać spienione mleko, dodać łyżeczką pokruszony lód, polać na wierzchu polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej