Karmelowa kawa mrożona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karmelowa kawa mrożona

Autor: Tuska Tuska

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lód pokruszyć – za pomocą kruszarki lub tłuczka do mięsa albo innym sposobem. Można użyć co prawda lodu w kostkach, ale będzie wolniej się roztapiał. Do mleka wlać syrop, spienić za pomocą spieniacza do mleka lub zmieszać w shakerze – żeby wymieszało się mleko z syropem. Do szklanki wlać spienione mleko, dodać łyżeczką pokruszony lód, polać na wierzchu polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej