Karmelowa kawa mrożona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karmelowa kawa mrożona

Autor: Tuska Tuska

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lód pokruszyć – za pomocą kruszarki lub tłuczka do mięsa albo innym sposobem. Można użyć co prawda lodu w kostkach, ale będzie wolniej się roztapiał. Do mleka wlać syrop, spienić za pomocą spieniacza do mleka lub zmieszać w shakerze – żeby wymieszało się mleko z syropem. Do szklanki wlać spienione mleko, dodać łyżeczką pokruszony lód, polać na wierzchu polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karmelowa kawa mrożona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej