Karmelowiec bardzo kruchy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij
Karmelowiec bardzo kruchy

Składniki

ciasto:

25 dekagramów

4 sztuki

1 szklanka

50 dekagramów

1 łyżeczka

0.5 litra

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zarobić ciasto, podzielić na 2 części.

Krok 2

Wyłożyć na 2 brytfanki.

Krok 3

Do garnka z gotującą się już wodą wkładamy puszkę mleka skondensowanego i gotujemy.

Krok 4

Śmietanę ubić z cukrem pudrem (lub bez), cukier dodawać porcjami i pod koniec ubijania śmietany na sztywno, dodać po trochu śmietankę FIX.

Krok 5

Jeden placek posmarować ubitą śmietaną.

Krok 6

Na to ułożyć drugi placek i rozsmarować na nim ugotowany karmel (z mleka zagęszczanego) i posypać pokruszonymi orzechami włoskimi.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karmelowiec bardzo kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karmelowiec bardzo kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karmelowiec bardzo kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karmelowiec bardzo kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karmelowiec bardzo kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karmelowiec bardzo kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karmelowiec bardzo kruchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej