
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
6 sztuk
1 łyżeczka
20 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz grzyby, a następnie gotuj je około 5 minut we wrzącej wodzie.
Krok 2
Ułóż w kamionce albo szklanym naczyniu wraz z ziarnami pieprzu, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Posyp solą.
Krok 3
Przechowuj w ciepłym miejscu 2-3 dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























