Kiszone grzyby leśne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiszone grzyby leśne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

6 sztuk

1 łyżeczka

20 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz grzyby, a następnie gotuj je około 5 minut we wrzącej wodzie.

Krok 2

Ułóż w kamionce albo szklanym naczyniu wraz z ziarnami pieprzu, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Posyp solą.

Krok 3

Przechowuj w ciepłym miejscu 2-3 dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapka wrap z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej