Kiszone grzyby leśne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiszone grzyby leśne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

6 sztuk

1 łyżeczka

20 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz grzyby, a następnie gotuj je około 5 minut we wrzącej wodzie.

Krok 2

Ułóż w kamionce albo szklanym naczyniu wraz z ziarnami pieprzu, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Posyp solą.

Krok 3

Przechowuj w ciepłym miejscu 2-3 dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiszone grzyby leśne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej