
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
6 sztuk
1 łyżeczka
20 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz grzyby, a następnie gotuj je około 5 minut we wrzącej wodzie.
Krok 2
Ułóż w kamionce albo szklanym naczyniu wraz z ziarnami pieprzu, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Posyp solą.
Krok 3
Przechowuj w ciepłym miejscu 2-3 dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej