Kokosanki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

31

72 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

478 osób wydrukowało

Pobierz pdf

435 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

8 łyżek

8 łyżek

1 opakowanie

dekoracja:

1 opakowanie

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę i dalej ucierać.

Krok 2

Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Na koniec ubitą pianę z białek i aromat delikatnie wymieszać i wstawić do piekarnika na ok. 35 minut w temp. 170*C.

Krok 4

Ciasto gdy ostygnie, pokroić na kwadraty i każdy kawałek oblać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej