Kostka sojowa w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kostka sojowa w sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

null

2 sztuki

null

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę sojową namocz we wrzątku z przyprawami.

Krok 2

Cebulę i pomidory pokrój w talarki i podsmaż na oleju. Dopraw.

Krok 3

Do rondla z cebulą i pomidorami dodaj kostkę sojową.

Krok 4

Podlej wodą i duś 15 minut.

Krok 5

Mąkę rozrób w 0,2 szklanki zimnej wody i wymieszaj z całością. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

Tagi:cebula
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kostka sojowa w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kostka sojowa w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kostka sojowa w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kostka sojowa w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kostka sojowa w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kostka sojowa w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kostka sojowa w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kostka sojowa w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej