Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

3

16 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dziś gotuję po indyjsku. Lubię, gdy kuchnia pięknie pachnie

Krok 2

przyprawami. Wlej oliwę na patelnię, do zimnej oliwy włóż cebulę

Krok 3

i czosnek, zeszklij. Ciągle mieszając, dodaj cztery kolejne

Krok 4

składniki. Smaż chwilę, dodaj pieprz, wlej bulion. Gotuj,

Krok 5

aż soczewica będzie miękka, ale nie rozgotowana. Przypraw

Krok 6

do smaku, wlej roztrzepany krem kokosowy, wymieszaj.

Krok 7

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej