
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dziś gotuję po indyjsku. Lubię, gdy kuchnia pięknie pachnie
Krok 2
przyprawami. Wlej oliwę na patelnię, do zimnej oliwy włóż cebulę
Krok 3
i czosnek, zeszklij. Ciągle mieszając, dodaj cztery kolejne
Krok 4
składniki. Smaż chwilę, dodaj pieprz, wlej bulion. Gotuj,
Krok 5
aż soczewica będzie miękka, ale nie rozgotowana. Przypraw
Krok 6
do smaku, wlej roztrzepany krem kokosowy, wymieszaj.
Krok 7

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej