Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dziś gotuję po indyjsku. Lubię, gdy kuchnia pięknie pachnie
Krok 2
przyprawami. Wlej oliwę na patelnię, do zimnej oliwy włóż cebulę
Krok 3
i czosnek, zeszklij. Ciągle mieszając, dodaj cztery kolejne
Krok 4
składniki. Smaż chwilę, dodaj pieprz, wlej bulion. Gotuj,
Krok 5
aż soczewica będzie miękka, ale nie rozgotowana. Przypraw
Krok 6
do smaku, wlej roztrzepany krem kokosowy, wymieszaj.
Krok 7
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej