Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

3

16 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dziś gotuję po indyjsku. Lubię, gdy kuchnia pięknie pachnie

Krok 2

przyprawami. Wlej oliwę na patelnię, do zimnej oliwy włóż cebulę

Krok 3

i czosnek, zeszklij. Ciągle mieszając, dodaj cztery kolejne

Krok 4

składniki. Smaż chwilę, dodaj pieprz, wlej bulion. Gotuj,

Krok 5

aż soczewica będzie miękka, ale nie rozgotowana. Przypraw

Krok 6

do smaku, wlej roztrzepany krem kokosowy, wymieszaj.

Krok 7

Pascal Pascal

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos czosnkowy z chilli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej