
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dziś gotuję po indyjsku. Lubię, gdy kuchnia pięknie pachnie
Krok 2
przyprawami. Wlej oliwę na patelnię, do zimnej oliwy włóż cebulę
Krok 3
i czosnek, zeszklij. Ciągle mieszając, dodaj cztery kolejne
Krok 4
składniki. Smaż chwilę, dodaj pieprz, wlej bulion. Gotuj,
Krok 5
aż soczewica będzie miękka, ale nie rozgotowana. Przypraw
Krok 6
do smaku, wlej roztrzepany krem kokosowy, wymieszaj.
Krok 7

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej