Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

3

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dziś gotuję po indyjsku. Lubię, gdy kuchnia pięknie pachnie

Krok 2

przyprawami. Wlej oliwę na patelnię, do zimnej oliwy włóż cebulę

Krok 3

i czosnek, zeszklij. Ciągle mieszając, dodaj cztery kolejne

Krok 4

składniki. Smaż chwilę, dodaj pieprz, wlej bulion. Gotuj,

Krok 5

aż soczewica będzie miękka, ale nie rozgotowana. Przypraw

Krok 6

do smaku, wlej roztrzepany krem kokosowy, wymieszaj.

Krok 7

Pascal Pascal

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej