Krem z pszenicy i czekolady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pszenicy i czekolady

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

500 mililitrów

1 łyżka

50 gramów

50 gramów

10 gramów

90 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj mąkę z cynamonem i kakao w proszku.

Krok 2

Następnie zagotuj z mlekiem, stale mieszając. Pozostaw do nasiąknięcia, aż powstanie papka.

Krok 3

Dodaj miód i schładzaj.

Krok 4

Ubij na sztywno śmietanę i udekoruj nią krem.

Krok 5

Płatki migdałowe lekko upraż na suchej patelni. Posyp nimi deser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
wesołe śniadanie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej