Krem z pszenicy i czekolady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pszenicy i czekolady

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

500 mililitrów

1 łyżka

50 gramów

50 gramów

10 gramów

90 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj mąkę z cynamonem i kakao w proszku.

Krok 2

Następnie zagotuj z mlekiem, stale mieszając. Pozostaw do nasiąknięcia, aż powstanie papka.

Krok 3

Dodaj miód i schładzaj.

Krok 4

Ubij na sztywno śmietanę i udekoruj nią krem.

Krok 5

Płatki migdałowe lekko upraż na suchej patelni. Posyp nimi deser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej