Składniki
50 mililitrów
500 mililitrów
1 łyżka
50 gramów
50 gramów
10 gramów
90 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj mąkę z cynamonem i kakao w proszku.
Krok 2
Następnie zagotuj z mlekiem, stale mieszając. Pozostaw do nasiąknięcia, aż powstanie papka.
Krok 3
Dodaj miód i schładzaj.
Krok 4
Ubij na sztywno śmietanę i udekoruj nią krem.
Krok 5
Płatki migdałowe lekko upraż na suchej patelni. Posyp nimi deser.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej