Krem z pszenicy i czekolady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pszenicy i czekolady

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

500 mililitrów

1 łyżka

50 gramów

50 gramów

10 gramów

90 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj mąkę z cynamonem i kakao w proszku.

Krok 2

Następnie zagotuj z mlekiem, stale mieszając. Pozostaw do nasiąknięcia, aż powstanie papka.

Krok 3

Dodaj miód i schładzaj.

Krok 4

Ubij na sztywno śmietanę i udekoruj nią krem.

Krok 5

Płatki migdałowe lekko upraż na suchej patelni. Posyp nimi deser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pszenicy i czekolady - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kluski lane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej