
Składniki
50 mililitrów
500 mililitrów
1 łyżka
50 gramów
50 gramów
10 gramów
90 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj mąkę z cynamonem i kakao w proszku.
Krok 2
Następnie zagotuj z mlekiem, stale mieszając. Pozostaw do nasiąknięcia, aż powstanie papka.
Krok 3
Dodaj miód i schładzaj.
Krok 4
Ubij na sztywno śmietanę i udekoruj nią krem.
Krok 5
Płatki migdałowe lekko upraż na suchej patelni. Posyp nimi deser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej