Bunuelos - smażone ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bunuelos - smażone ciasteczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

0.75 szklanki

2 sztuki

3 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło roztop i połącz z mlekiem.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Powoli wlewaj mleko z masłem i wyrabiaj ciasto do momentu, gdy będzie jednolite.

Krok 4

W głębokiej patelni rozgrzej dużą ilość oleju. Z ciasta rób kulki wielkości orzecha i wrzucaj na rozgrzany tłuszcz.

Krok 5

Ciasteczka smaż przez minutę z każdej strony do czasu, gdy będą złocisto-brązowe. Wyłów je i odsącz.

Krok 6

Przełóż na talerz, posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej