
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
0.75 szklanki
2 sztuki
3 szklanki
3 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło roztop i połącz z mlekiem.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Powoli wlewaj mleko z masłem i wyrabiaj ciasto do momentu, gdy będzie jednolite.
Krok 4
W głębokiej patelni rozgrzej dużą ilość oleju. Z ciasta rób kulki wielkości orzecha i wrzucaj na rozgrzany tłuszcz.
Krok 5
Ciasteczka smaż przez minutę z każdej strony do czasu, gdy będą złocisto-brązowe. Wyłów je i odsącz.
Krok 6
Przełóż na talerz, posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej