Bunuelos - smażone ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bunuelos - smażone ciasteczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

0.75 szklanki

2 sztuki

3 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło roztop i połącz z mlekiem.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Powoli wlewaj mleko z masłem i wyrabiaj ciasto do momentu, gdy będzie jednolite.

Krok 4

W głębokiej patelni rozgrzej dużą ilość oleju. Z ciasta rób kulki wielkości orzecha i wrzucaj na rozgrzany tłuszcz.

Krok 5

Ciasteczka smaż przez minutę z każdej strony do czasu, gdy będą złocisto-brązowe. Wyłów je i odsącz.

Krok 6

Przełóż na talerz, posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej