Bunuelos - smażone ciasteczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

0.75 szklanki

2 sztuki

3 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło roztop i połącz z mlekiem.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Powoli wlewaj mleko z masłem i wyrabiaj ciasto do momentu, gdy będzie jednolite.

Krok 4

W głębokiej patelni rozgrzej dużą ilość oleju. Z ciasta rób kulki wielkości orzecha i wrzucaj na rozgrzany tłuszcz.

Krok 5

Ciasteczka smaż przez minutę z każdej strony do czasu, gdy będą złocisto-brązowe. Wyłów je i odsącz.

Krok 6

Przełóż na talerz, posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej