
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
0.75 szklanki
2 sztuki
3 szklanki
3 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło roztop i połącz z mlekiem.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Powoli wlewaj mleko z masłem i wyrabiaj ciasto do momentu, gdy będzie jednolite.
Krok 4
W głębokiej patelni rozgrzej dużą ilość oleju. Z ciasta rób kulki wielkości orzecha i wrzucaj na rozgrzany tłuszcz.
Krok 5
Ciasteczka smaż przez minutę z każdej strony do czasu, gdy będą złocisto-brązowe. Wyłów je i odsącz.
Krok 6
Przełóż na talerz, posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej